«Ο κόσμος θα γνωρίσει ένα επικίνδυνο και φρικτό πρόβλημα»

Στρατής Μαζίδης

«Αν η τρομοκρατία δεν νικηθεί στην περιοχή, ο κόσμος θα γνωρίσει ένα επικίνδυνο και φρικτό πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας, Ομράν αλ-Ζούμπι στα ΜΜΕ
σε συνάντηση με αντιπροσωπεία ομογενών από τη Σουηδία και δημοσιογράφους από την ίδια χώρα.

Ο Ζούμπι έκανε λόγο για συνεχιζόμενη εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης εναντίον της Συρίας, η οποία έχει ξεκινήσει από το 4 χρόνια, με πολλαπλά εργαλεία και στόχους, ζητώντας από τα ΜΜΕ να δείξουν τα αληθινά γεγονότα στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να βρει γραμμή επαναπροσέγγισης μεταξύ των Συρίων, με διαφορετικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, αλλά το πρόβλημα έγκειται σε μια σειρά από στελέχη της αντιπολίτευσης τα οποία λαμβάνουν εντολές και οδηγίες από αραβικές και περιφερειακές χώρες.

«Δεν υπάρχει νόημα να μιλήσουμε για οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία, εάν οι χώρες του κόσμου δεν υποστηρίξουν τη Συρία κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων» σχολίασε.

Καυτηρίασε επίσης το διπλό πρόσωπο της πολιτικής του ΟΗΕ και της ΕΕ για την κρίση στη Συρία όταν τη μια κατηγορούσαν την κυβέρνηση της Συρίας για χρήση χημικών όπλων στην Ανατολική Ghouta έξω από Δαμασκό το 2013 και στο Χαν αλ-Ασάλ στο Χαλέπι, ενώ δεν είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Υπουργείο Εξωτερικών να αποστείλουν μία επιτροπή έρευνας για το Χαν αλ-Ασαλ παρά μετά από τρεις μήνες.

Ο υπουργός ζήτησε από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να άρουν τις άδικες οικονομικές κυρώσεις στη Συρία και να εργαστούν σοβαρά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, πιέζοντας τις γειτονικές χώρες να σταματήσουν την υποστήριξή τους προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι σύριοι ομογενείς από την πλευρά τους δήλωσαν πως ήρθαν να δουν και να μεταφέρουν στην Ευρώπη τα πραγματικά γεγονότα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail