Ισραήλ σε παράνομους αφρικανούς μετανάστες: Διαλέξτε! $ 3.500,00 και σπίτι σας ή φυλακή επ' αόριστον

Στρατής Μαζίδης

Θέμα των ημερών στο Ισραήλ αποτελεί η απόφαση του Τελ Αβίβ να να προσφέρει στους παράνομους αφρικανούς μετανάστες $ 3.500,00 και ένα εισιτήριο επαναπατρισμού ή μετάβασης σε τρίτη χώρα είτε, αν αρνηθούν, να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής επ' αόριστον.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την κίνηση αυτή λέγοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να τους προστατεύσει.

Η κυβέρνηση ανταπαντά πως η σκληρή κίνηση είναι απαραίτητη για να σταλεί ένα μήνυμα στους επίδοξους μετανάστες που θέλουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι πως δεν αξίζει τον κόπο.

Επιπρόσθετα το Ισραήλ έχει χτίσει ένα φράχτη χάλυβα κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, ενώ φιλοξενεί τους μετανάστες σε στρατόπεδο κράτησης στη μέση της ερήμου έχοντας σταματήσει να εκδίδουν άδειες εργασίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail