O ηγέτης του ισλαμικού κράτους Abu Bakr Al Baghdadi πέθανε υποστηρίζει το radio Iran

SON OFEON

Τεχεράνη: Το Ραδιόφωνο του  Ιράν ισχυρίστηκε ότι ο  χαλίφης του  ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει πεθάνει, μία είδηση, που αν αληθεύει,  θα μπορούσε να ταρακουνήσει ισχυρά την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ένα tweet από το All India Radio (AIR),ο  ισχυρισμός για το  θάνατο του  Μπαγκντάντι έγινε από το Ράδιο Ιράν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα του  Guardian την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο  Μπαγκντάντι είχε πάθει  σοβαρές σωματικές βλάβες ,
" απειλητικές για τη ζωή του " κατά τη διάρκεια μιας  αμερικανικής  αεροπορικής επιδρομής το Μάρτιο και ότι η επίθεση  τον είχε αφήσει σοβαρά τραυματισμένο.

Το δημοσίευμα  πρόσθεσε ότι ο  Μπαγκντάντι δεν είχε πλέον  τον έλεγχο των καθημερινών λειτουργιών του ISIS , καθώς ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να ανακάμψει.

Ωστόσο, υπήρξαν παρόμοια δημοσιεύματα με τον  Μπαγκντάντι να εμφανίζεται ότι  είναι "σοβαρά τραυματισμένος" από  τις  αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ το περασμένο έτος ,αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το Πεντάγωνο είχε απορρίψει τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ο επικεφαλής του ISIS είχε τραυματιστεί, ,όταν τα αεροπλάνα του υπ' αμερικανική ηγεσία  συνασπισμού βομβάρδισαν την Al-Baaj, μια συνοικία της Νινευή, κοντά στα σύνορα της Συρίας στις 18 Μαρτίου.

Το ISIS έκανε μία  τεράστια επιδρομή στο Ιράκ και τη Συρία, τον Ιούνιο του περασμένου έτους , καθιέρωσε το λεγόμενο " Ισλαμικό Κράτος" σε όλες τις  κατεχόμενες περιοχές και έχρισε τον Αμπού  Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ως χαλίφη του.

Ιδρύοντας  το Χαλιφάτο, ο  Μπαγκντάντι, που σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις, εμφανίστηκε σε ένα τζαμί τον Ιούλιο, απαιτώντας όλοι οι μουσουλμάνοι να δείξουν την πίστη τους σε αυτόν.

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει μία επικήρυξη για τον Aλ-Μπαγκντάτι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την έξαρση των επιθέσεων του  συνασπισμού ενάντια στο  ISIS στο Ιράκ και τη Συρία από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, οι εξτρεμιστές συνεχίζουν  να προωθούνται και να εξαπολύουν την  αιματοχυσία και τον τρόμο.

ΠΗΓΗ http://zeenews.india.com/news/world/islamic-state-chief-abu-bakr-al-baghdadi-has-died-claims-radio-iran_1585671.html


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


'Oπως γνωρίζει και ο πιο αδαής για τις ψυχολογικές υπηρεσίες του στρατού, για να υπονομεύσεις το ηθικό του αντιπάλου είναι σκόπιμο να διαδίδεις ότι ο αρχηγός του τραυματίστηκε σοβαρά ή και πέθανε.
Από την πλευρά αυτή είναι φυσικό το ραδιόφωνο του Ιράν να διαδίδει σήμερα ότι  ο Αμπού Μπάκρ Αλ Μπαγκντάτι πέθανε.
Η αλήθεια είναι ότι ο Χαλίφης έχει πολύ καιρό να εμφανισθεί .
Για την ακρίβεια δεν εμφανίσθηκε ποτέ ζωντανά από τον περασμένο Ιούλιο ως σήμερα.
Για να δικαιολογηθεί η εξαφάνισή του, βγήκαν πληροφορίες ότι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση αεροσκαφών εναντίον μίας φάλαγγας τριών οχημάτων , στα οποία επέβαινε ό ίδιος και η συνοδεία του στην Al-Baaj , στις 18 Μαρτίου του 2015.
Στην επίθεση αυτή φέρονται να σκοτώθηκαν τρεις άντρες απο τη συνοδεία του.
Υποτίθεται ότι τα επιτιθέμενα αεροπλάνα δεν γνώριζαν  ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι περιλαμβανόταν στους επιβάτες της φάλαγγας.
Αυτός ο ισχυρισμός είναι τουλάχιστον αφελής και προβλήθηκε κυρίως από Ιρακινούς αξιωματούχους.
Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για μία παρόμοια εξέλιξη.
ΠΗΓΗ http://www.theguardian.com/world/2015/apr/21/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-wounded-air-strike
Παρόμοιες πληροφορίες κυκλοφόρησαν και τον περασμένο Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
ΠΗΓΗ http://www.theguardian.com/world/2014/nov/13/islamic-state-audio-tape-baghdadi

Αν εξετάσουμε την είδηση του τραυματισμού του, θα πρέπει να την απορρίψουμε λογικά.
'Ενας σοβαρά τραυματισμένος ηγέτης δεν μπορεί να νοσηλευθεί με μυστικότητα στο Ιράκ ή την Συρία, όταν εκκρεμεί σε βάρος του επικήρυξη αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων .
Και μόνο τα ιατρικά εφόδια και η παρουσία γιατρών θα μπορούσαν να προδώσουν τη θέση του και να οδηγήσουν στον αποκεφαλισμό του από ομοιδεάτες προδότες ή στον βομβαρδισμό του καταφυγίου του από κάποιο drone.
Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται σκηνές μετά από μία επίθεση σε φάλαγγα ιδιωτικών οχημάτων, που στο παρελθόν εμφανίστηκαν ως σκηνές μετά την επίθεση στον Aλ Μπαγκντάτι.

https://youtu.be/esjCza1imYg
Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αντάρτες του ISIS  φοράνε αλεξίσφαιρους θώρακες
Είναι μάλλον απίθανο με παρόμοιο εξοπλισμό να πληγούν εσωτερικά όργανα.
Το χειρότερο που μπορεί να πάθει κάποιος είναι να  ακρωτηριασθεί κάποιο μέλος του ή να χάσει κάποιο μάτι ή την ακοή του.
Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά θα πεθάνει επιτόπου.

Αν δεχθούμε ότι ο Αλ Μπαγκντάτι είναι σοβαρά τραυματισμένος και δεν νοσηλεύεται στο Ιράκ ή στη Συρία, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τους Αμερικανούς.
Θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποιο νοσοκομείο της Τουρκίας ή του Ισραήλ ή της Αιγύπτου.
Στις παραπάνω τρεις χώρες συνήθως καταλήγουν οι ανώνυμοι μαχητές , που τραυματίζονται στη Συρία.
Η παρουσία του σε μία από τις παραπάνω χώρες δεν θα μπορούσε να μείνει μυστική και θα αποδείκνυε ότι ο Aλ Μπαγκντάτι στην πραγματικότητα είναι μυστικός πράκτορας του Ισραήλ ή των ΗΠΑ.
Στο παρελθόν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Aλ Μπαγκντάτι με τον Αμερικανό γερουσιαστή McCain, αν και "διαψεύστηκαν" αρμοδίως.

ΠΗΓΗ http://www.quora.com/Are-these-pictures-of-Senator-John-McCain-with-ISIS-leader-Abu-Bakr-al-Baghdadi-real-or-a-hoax
Κατανοώ την επιφύλαξη για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών, καθώς βρισκόμαστε στην εποχή photoshop και της παραπληροφόρησης.

Αλλά βρισκόμαστε επίσης σε μία εποχή, όπου υπάρχει η δυνατότητα να συγκρίνονται φωτογραφίες και να ταυτίζονται ηλεκτρονικά τα πρόσωπα.

Είναι τυχαίο ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί παρουσιάστηκαν στο διαδίκτυο περίπου τον Σεπτέμβριο του 2014 και οι υποτιθέμενες επιθέσεις κατά του Aλ-Μπαγκντάτι και οι τραυματισμοί  ή "θάνατοι" του άρχισαν να κυκλοφορούν ως ειδήσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2014?

Γιατί οι Αμερικανοί αντίθετα από το συμφέρον τους και τις τακτικές του ψυχολογικού πολέμου επιθυμούν να εμφανίζουν τον Aλ Μπαγκντάτι ζωντανό?
Για να μην τον ψάχνει κανείς ως τραυματία στα νοσοκομεία της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου?

Ο  Aλ Μπαγκντάτι φέρεται ότι παρέμεινε"φυλακισμένος " στο στρατόπεδο Bucca από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2014 ως πολίτης-κρατούμενος.
Aφέθηκε ελεύθερος από επιτροπή των Αμερικανών, καθώς θεωρήθηκε κρατούμενος χαμηλού επιπέδου κινδύνου.
Αλήθεια πόσο διαρκεί η εκπαίδευση ενός πράκτορα σε περιβάλλον ¨φυλακής"?
Δεν το γνωρίζουμε γενικά, αλλά ξέρουμε ότι την αντίστοιχη περίοδο οι πραγματικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ "φιλοξενούνταν" στις φυλακές του Abu Graib..
ΠΗΓΗ http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Bakr_al-Baghdadi

Ο χαλίφης-φάντασμα, αν τραυματίστηκε, αυτό έγινε από λάθος...
Το ορθό θα ήταν να πεθάνει το συντομότερο πριν γίνει γνωστός ο πραγματικός ρόλος του στα γεγονότα της Συρίας και του Ιράκ.
Ή πριν διαρρεύσει το πραγματικό όνομα του ή ο τόπος που γεννήθηκε πραγματικά...
'Ενα χαλιφάτο ενάντια στους Αμερικανούς και στους συμμάχους τους θα μπορούσε να προκύψει στο μέλλον, αν οι αντάρτες του ISIS καταλάβουν ότι είναι
στην πραγματικότητα  αναλώσιμοι μαχητές στην υπηρεσία του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Γιατί όπως λέει και το ρηθέν από τον δολοφονημένο Αμερικανό Πρόεδρο Αβράαμ Λίνκολν:
"Mπορείς να κοροιδεύεις  πολλούς για λίγο ή να κοροιδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροιδεύεις όλους για πάντα".

Ετοιμαστείτε  να δείτε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάτι νεκρό από τα πυρά των Αμερικανών ,καθώς άλλος "ηγέτης" καταφθάνει σύντομα από την Αίγυπτο στη Συρία....

Υ.Γ.:
Φαντάζομαι ότι στη Σαουδική Αραβία δεν θα μπορούσε να νοσηλευθεί, καθώς τον Νοέμβριο του 2014 αναφέρθηκε σ' αυτήν ως το κεφάλι του φιδιού και ως το οχυρό της ασθένειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail