ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Δαμασκό. Με τη βοήθεια «μετριοπαθών» η ISIL κατέλαβε την προσφυγική Yarmuk

Στρατής Μαζίδης

Αυτή τη φορά δεν είναι η μακρινή Ράκκα, αλλά το στρατόπεδο προσφύγων παλαιστινίων της Yarmuk στις νότιες παρυφές της πρωτεύουσας Δαμασκού την οποία κατέλαβαν κατά το μεγαλύτερο μέρος οι τζιχαντιστές της ISIL.

Πλέον η συριακή κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει αυτούς τους οποίους τόσο καιρό επικεντρώνει την προσοχή της δευτερευόντως.

Τμήμα της συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης (γνωστή και ως «μετριοπαθής») δήλωσε πίστη στην ISIL και τη βοήθησε να εισέλθει στο camp της Yarmuk.

Οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει σημαντικά σημεία της Yarmuk ενώ σημειώνονται εχθροπραξίες με την ένοπλη παλαιστινιακή ομάδα Akhnaf Beit al-Maqdis.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επικρατεί πανικός ανάμεσα στους εναπομείναντες 18.000 κατοίκους (αρχικά ήταν 160.000), καθώς οι σφαίρες πέφτουν βροχή στους δρόμους του Yarmuk.

Η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας από την κυβέρνηση της Συρίας, την UNRWA και την «Ερυθρά Ημισέληνο» στη Yarmuk διεκόπη καθώς μαχητές της Αλ Νούσρα (είναι κι αυτή εκεί) πυρπόλησαν το κονβόι.

«Μαχητές της ISIL ξεκίνησαν μια επίθεση σήμερα το πρωί στο Γιαρμούκ και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του στρατοπέδου» δήλωσε ο Anuar Abdel Hadi, διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων της PLO στη Δαμασκό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail