Πατατράκ στην Ανμπάρ για τους τζιχαντιστές. Παίρνει κεφάλι ο ιρακινός στρατός

Στρατής Μαζίδης

Το πάνω χέρι φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει ο ιρακινός στρατός που έχει ήδη απελευθερώσει το 30% των κατεχομένων.

Υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής ανέφερε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει εκατοντάδες takfiri μαχητές κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Ανμπάρ καταφέρνοντας μάλιστα να προωθήσουν τις θέσεις τους.

«Έχουμε σκοτώσει πολλούς - περισσότερους από 250 τρομοκράτες τις τελευταίες ημέρες» δηλώνει συγκεκριμένα ο πτέραρχος Abdul Amir al-Shammari, επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διοίκησης Πτέραρχος της Βαγδάτηστο Sky News Arabia.

Επίσης προσέθεσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις του Ιράκ έχουν κατορθώσει μια τέτοια επιτυχία με τη βοήθεια των μαχητικών αεροσκαφών και των στρατιωτικών ελικοπτέρων του Ιράκ.



Οι πληροφορίες αυτές έφτασαν μόλις μια ημέρα μετά την επιτυχία του ιρακινού στρατού μαζί με σιιτικές πολιτοφυλακές να ξαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους τον παλιό δρόμο της αλ-Κάρμα, που βρίσκεται 48 χιλιόμετρα (30 μίλια) δυτικά της πρωτεύουσας, Βαγδάτης.

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν επίσης τρία χωριά βόρεια της πόλης, εξολοθρεύοντας μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών αλλά και ένα εργοστάσιο παραγωγής βομβών.

Φαίνεται πως η ψυχολογία αρχίζει να γυρίζει στο Ιράκ υπέρ του στρατού που κατορθώνει μερικούς μήνες μετά το ξέσπασμα των μαχών να ανακάμψει.

Αυτό δείχνει και τη μεγάλη αντίθεση με τη Συρία όπου μολονότι ο ίδιος εχθρός, ο κυβερνητικός στρατός δίχως να έχει την παραμικρή βοήθεια από κανέναν εμφανίζει πλέον σημάδια σημαντικής κόπωσης και ένα κάθισμα όσον αφορά την απελευθέρωση θέσεων των τζιχαντιστών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail