ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλ@κίαν

Του Στρατή Μαζίδη

Η κυβέρνηση που εξελέγη με εντολή να τερματίσει τη λιτότητα και να καταργήσει τα χαράτσια, φαίνεται πως μελετά καινά.

Ήδη βλέπουμε στα ρεπορτάζ τα δύο σενάρια:

1. Έκτακτη εισφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει κάποιου είδους έκτακτη εισφορά. Σενάρια που έχουν εξεταστεί είναι η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης αυξημένης για τα εισοδήματα από ένα επίπεδο και πάνω (π.χ. 30.000 ευρώ) ή έκτακτος φόρος από ένα ύψος κινητής και ακίνητης περιουσίας και άνω.

2. Αύξηση του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη (στόχος 20 εκατ. ευρώ).

Είτε λοιπόν πλάγια θα αυξηθεί η εισφορά για όσους «εγκληματίες» κερδίζουν πάνω από € 30.000,00 είτε μαζί με τον ΕΝΦΙΑ που δεν καταργείται, θα επιβληθεί κι ένα ακόμη χαράτσι αγνώστου ύψους και από πόσο και πάνω θα επιβληθεί.

Αν κρίνουμε ότι το τελικό αφορολόγητο του ΦΜΑΠ (ότΑΝ αντικαταστήθει τον ΕΝΦΙΑ) θα κινηθεί μόλις στις € 20.000,00 - 30.000,00 μάλλον η λυπητερή θα αγγίξει τους περισσότερους.

Ο υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης ερωτηθείς σχετικά δήλωσε άγνοια. Και πως να ξέρει όταν είτε ταξιδεύει, είτε τουιτάρει, είτε παραχωρεί συνεντεύξεις.

Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει και τον ανεκδιήγητο φορομπήχτη Σαμαρά.

Έκτακτη εισφορά δια πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν.

Γιατί; Σας τα χρωστούν; Ή έχουν καμία υποχρέωση να συντηρούν τους κομματικούς διορισμένους στρατούς; Ή μήπως τους θεωρείτε κλέφτες;

Πάρτε το χαμπάρι. Στρωθείτε στη δουλειά (κι ας το απεχθάνεστε). Για αυτό σας εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Αν ήθελε κι άλλους φόρους, ψήφιζε και το Σαμαρά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail