Τα συγχαρητήριά μας! Και επίσημα πλέον η ΚΡΙΜΑΙΑ κατοχυρώθηκε στη Ρωσία!

Στρατής Μαζίδης

Οι δυτικές χώρες δε σχεδιάζουν να αναγκάσουν τη Μόσχα να επιστρέψει την Κριμαία, διότι αυτό θα ήταν δυνατό μόνο με τη χρήση στρατιωτικής βίας, και κανείς δε ενδιαφέρεται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση, δήλωσε ο ευρωπαίος (γερμανός) πολιτικός Γκίντερ Φερχόιγκεν στη Deutsche Welle.

Επομένως αφού κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για αυτό, ας συγχαρούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία για την κατοχύρωση της Κριμαίας την οποία έχει εξοπλίσει καλύτερα και από αστακό.


Ο Φερχόιγκεν υποστήριξε πως η Ευρώπη μπορεί να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μόλις επιτευχθεί μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι οι δυτικοί πολιτικοί είναι απίθανο να συνδέσουν την απόσυρση των κυρώσεων με το θέμα της Κριμαίας.

Στη σχετική ερώτηση απήντησε:

«Πιθανώς, οι δυτικοί πολιτικοί δεν πρόκειται να αναγκάσουν τη Μόσχα να επιστρέψει την Κριμαία, διότι είναι σαφές ότι αυτό είναι δυνατό μόνο με τη χρήση στρατιωτικής βίας. Και επειδή κανείς δεν θέλει στρατιωτική επέμβαση, η κατάσταση είναι αρκετά σαφής».

Άλλωστε ήδη όπως δημοσιεύσαμε χθες, κυκλοφόρησαν, πάντα «κατά λάθος» και οι πρώτες χάρτες με την Ουκρανία διχοτομημένη.

Σύμφωνα με το Φερχόιγκεν η προώθηση της ιδέας μιας διατλαντικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών δεν έρχεται σε αντίθεση με την ταυτόχρονη συζήτηση για μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

«Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός και ισχυρός εταίρος. Η Ρωσία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε τη Ρωσία ως οικονομικό εταίρο, ως εταίρο στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Ναι, χρειαζόμαστε τη Ρωσία. Αλλά κι η Ρωσία μας χρειάζεται επίσης.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail