ΝΑΙ στον ανθρωπισμό, αλλά …ας ψαχνόμαστε λιγάκι

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Για την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος των μεταναστών, έχουν μιλήσει ΣΩΣΤΑ πολλοί και εκτενώς. Είναι η σύγχρονη τραγωδία και το ιστορικό στίγμα της εποχής μας και επ’ αυτού, δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Σαν κοινωνία, σαν πολιτισμός, σαν Χριστιανοί και άνθρωποι, θα πρέπει να κάνουμε πράξη, όλα αυτά που κληρονομήσαμε και με τα οποία γαλουχηθήκαμε και να βοηθήσουμε, ΟΧΙ μόνο γιατί έτσι πρέπει, αλλά και γιατί το οφείλουμε στον εαυτό μας, για να αισθανθούμε … «πιο όμορφοι άνθρωποι».

Από την άλλη πλευρά –χωρίς να αναστέλλουμε την προηγούμενη- θα πρέπει να ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ, κυρίως ως Κράτος, για μια σειρά επιπτώσεις και κινδύνους:

- Η οικονομική διάσταση (κόστος), είναι το λιγότερο που με απασχολεί. Αυξάνει ο «ανενεργός» (μη ανταποδοτικός) πληθυσμός της Χώρας, μετατοπίζοντας τα βάρη υποστήριξης του, στους ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους. Μια ματιά στα Δημόσια Νοσοκομεία, αναδεικνύει τη διάσταση του προβλήματος. Οφείλουμε όμως να υποστούμε (και αυτό) το κόστος.

- Η κοινωνική διάσταση είναι που με απασχολεί περισσότερο, όπως τα θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας, υγειονομικής κατάστασης, μεταδοτικών νοσημάτων, κλπ. Υπάρχουν γειτονιές – περιοχές, που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις, που μετατρέπονται σε γκέτο. Νοιώθεις πια την ανάγκη, να διπλο-κλειδώνεις το σπίτι σου, να ασφαλίζεις την επιχείρηση σου και γενικά … να κοιτάς, ποιος περπατά ή ποιος κάθεται δίπλα σου. Όμως και αυτό, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι …μια σύγχρονη επίπτωση, παγκοσμίως, με την οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

- Παράλληλα τίθενται και θέματα πολιτισμικότητας, Εθνικής ομογένειας και συνείδησης, που σε κρίσιμες καταστάσεις, δυνητικά μεταφράζεται, …. σε ετοιμότητα προσφοράς και αυτοθυσίας για την Πατρίδα. Αλλοιώνονται τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Ελληνικής κοινωνίας, στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στις συναλλαγές μας, στην αντίληψη μας, παντού. Ξεθωριάζει η αντίληψη της έννοιας του Γένους, του Έθνους, της Πατρίδας, της Ιστορίας και …. της Ελληνικής Παράδοσης μας. Εδώ, μάλλον, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το αποδεχτούμε … ως αναγκαίο κακό, διότι άλλως θα θεωρηθούμε … «ρατσιστές»!

ΤΕΛΟΣ, αυτό που οφείλει πολύ σοβαρά να κοιτάξει το Κράτος μας και οι Υπηρεσίες του, είναι, η τυχόν … «οργανωμένη έλευση» επικίνδυνων ανατρεπτικών και εχθρικών – ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ – στοιχείων. Δηλαδή, μιας οργανωμένης ΑΠΟΒΑΣΗΣ (στρατιωτικής επιχείρησης) του ISIS (Ισλαμικό Χαλιφάτο), που …έχει αποδείξει τη δυνατότητα του και έχει διακηρύξει σαφώς την πρόθεση του … να διεισδύσει στη ΔΥΣΗ και να επιβάλλει τον Ισλαμικό Νόμο (Θρησκεία), δια της βίας, μέσω της τρομοκρατίας.

Με ανησυχία λοιπόν βλέπω, αν συλλαμβάνονται τέτοιοι «ύποπτοι» τρομοκρατίας, προχθές στο Παγκράτι, προηγουμένως αλλού στην Αθήνα, αλλού στην Πάτρα, αλλού και αλλού …στη Χώρα μας, ΠΑΝΤΑ όμως, μετά από έρευνα, πληροφορίες και εντολές …ΞΕΝΩΝ Χωρών και …ΟΧΙ με ενέργειες – πρωτοβουλία των Ελληνικών Αρχών.

Αυτό, ΜΠΟΡΕΙ να προκαλέσει (εύλογες ή σκόπιμες) ΥΠΟΨΙΕΣ, ότι έχουμε γίνει, ένα ξέφραγο αμπέλι υπόθαλψης ή …έστω ανοχής, της τρομοκρατίας!

ΑΥΤΟ είναι που με ανησυχεί … πλέον!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail