Το σενάριο του βολικού ψυχασθενή νεκρού συγκυβερνήτη, μάλλον εκθέτει περισσότερο τη Lufthansa

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως σημειώσαμε χθες, ομοίως επαναλαμβάνω και σήμερα ότι από το «δυσπρόσιτο» σημείο της συντριβής οδηγηθήκαμε σε μια ταχύτατη ροή πληροφοριών και αποκαλύψεων ακόμη και μέσω θεσμικών προσώπων (εισαγγελέας Μασσαλίας) σε χρόνο ρεκόρ.

Όσο κι αν ακούγεται τρελό, ας μου επιτραπεί να διατηρώ ένα ποσοστό αμφιβολίας.

Ένας νεκρός είναι πάντα βολικότατος ένοχος. Δε θα προβάλλει αντίλογο. Θα επαναλάβω τα χθεσινά ερωτήματα. Κι αν ο πιλότος δεν πήγαινε στην τουαλέτα; Και μήπως αυτή η διαλεύκανση του μυστηρίου καθησυχάζει τα πληρώματα που προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά μη εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Germanwings σε δημοφιλείς προορισμούς; Κι άραγε θα δοθούν τα ντοκουμέντα στη δημοσιότητα;

Ωστόσο ας δεχθούμε, το έστω πιθανότερο σενάριο πως έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχασθενή που σάλταρε και πήρε μαζί του ακόμη 150 ανθρώπους.

Τιμά αυτό τη Lufthansa;

Το ότι έχει πχ ασφαλή αεροσκάφη, σημαίνει πως εγγυάται κι ασφαλείς πτήσεις;

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών οι αποκαλύψεις ως προς το παρελθόν και τις ψυχολογικές επιπλοκές του συγκυβερνήτη είναι καταγιστικές.

Αν ένας αεροπορικός γίγαντας εμπιστεύεται σε τέτοιους ανθρώπους το πολύ σοβαρό έργο της ασφαλούς μεταφοράς επιβατών στους προορισμούς του, τότε μάλλον στηρίζεται σε πήλινα πόδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail