Φαρσέρ, τουρίστες ή κάποιοι θέλουν να κάνουν ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ στη Γαλλία;

Στρατής Μαζίδης

Διαστάσεις επιδημίας αρχίζει να προσλαμβάνει η πτήση drones πάνω από το Παρίσι η οποία πλέον ανησυχεί τις γαλλικές αρχές όπως αναφέρει και το ιρανικό δίκτυο presstv.

Αυτή τη φορά αεροσκάφος drone πέταξε χθες πάνω από ευαίσθητο γαλλικό στρατιωτικό χώρο νοτιοδυτικά του Παρισιού και συγκεκριμένα το Ναυτικό Κέντρο Μετάδοσης Εκπομπών Seine-Port, όπου το γαλλικό ναυτικό επικοινωνεί με τα υποβρύχια του.


Ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve δήλωσε πως από τον Οκτώβριο έως τώρα έχουν σημειωθεί περισσότερες από 60 θεάσεις τέτοιων πτήσεων και πάνω από ευαίσθητα σημεία όπως ακόμη και πυρηνικές εγκαταστάσεις στη χώρα ή πάνω από το Παρίσι.

Η Γαλλική Αστυνομία έκανε αναφορά επίσης σε μυστηριώδεις πτήσεις κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το στρατιωτικό μουσείο Invalides, τον Πύργο του Αιφελ και αρκετές μεγάλες περιμετρικές οδικές αρτηρίες του Παρισιού.

Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει σε σχέση με τις πτήσεις κατά τις νυκτερινές ώρες και δεν είναι σαφές αν αυτές διεξάγονται από φαρσέρ, τουρίστες ή κάτι πιο ανησυχητικό.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014 σημειώθηκε μια έξαρση των πτήσεων αυτών πάνω από πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις υπερπτήσεις.

Στις 20 Ιανουαρίου, ένα μη επανδρωμένο εναέριο σκάφος εθεάθη να πετά λίγο πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι.

Επίσης Drones εντοπίστηκαν, κοντά σε έναν κόλπο στη Βρετάνη στη βορειοδυτική της Γαλλίας, όπου ναυλουχούν τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια και θεωρείται μία από τις περισσότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει κάθε είδους πτήση σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά αυτές οι πτήσεις έχουν εγείρει ανησυχίες στις γαλλικές αρχές ασφαλείας όσον αφορά την πυρηνική ασφάλεια της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail