Να το σχέδιο για τα λεφτά!

Του Χρήστου Βαγενά

Που ποντάρει ο Βαρουφάκης, όταν ατάραχος κάθεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και λέει ότι όλα θα πληρωθούν, όπως πρέπει και στην ώρα τους;

Που θα βρει τόσα λεφτά;

Όποιος έχει διαβάσει τα άρθρα μου για το πώς δημιουργείται το χρήμα, καταλαβαίνει πολύ καλά πως.

Να η βάση για το κόλπο, στα γρήγορα:

Α. Η κάθε Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να τυπώνει 10 φορές παραπάνω λεφτά από καταθέσεις που έχει, και να τα δανείζει με τόκο.

Β. Όλες οι Τράπεζες υπάγονται στον έλεγχο της Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας που έχει το μονοπώλιο τυπώματος χρήματος χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

(Θα προσέξατε ότι ο νυν Πρωθυπουργός της χώρας, ο Τσίπρας δηλαδή, ΖΗΤΗΣΕ από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (το Στουρνάρα δηλαδή) «να κάνει τη δουλειά του», να βοηθήσει δηλαδή την κατάσταση. ΖΗΤΗΣΕ, ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ. Και δεν διέταξε, διότι δεν έχει το δικαίωμα να διατάξει. Υποτίθεται ότι η Τράπεζα Ελλάδας στήθηκε για να βοηθάει και να σταθεροποιεί την Ελληνική οικονομία, αλλά αυτό είναι μόνο στα λόγια. Η Τράπεζα Ελλάδας ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ και δεν δίνει δεκάρα τι λέει ο Τσίπρας ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Θα κάνει ότι λένε τα συμφέροντα των μετόχων της, που παρεμπιπτόντως δεν είναι Έλληνες. Η Ελλάδα έχει αυτό φίδι στον κόρφο της που ελέγχει το εθνικό της χρήμα μονοπωλιακά και ανεξέλεγκτα από το 1927, και κανένας δεν τολμάει να κάνει αυτή την καταστροφική «λεπτομέρεια» θέμα).

Γ. Η Τράπεζα Ελλάδας ελέγχεται από την ΕΚΤ, μετά την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ.

Και να το κόλπο:

Δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες, διότι δεν έχω πρόσβαση στα μυστικά κιτάπια, ούτε της Τράπεζας Ελλάδας, ούτε άλλης Τράπεζας, αλλά, γνωρίζοντας πως δουλεύει η Τραπεζική απάτη, μέσες-άκρες, να τι θα κάνει ο Βαρουφάκης:

Θα πάρει τα λεφτά από όλα τα ταμεία, ας πούμε 7 δις. Θα τα δώσει στην Τράπεζα Ελλάδας, και η Τράπεζα Ελλάδας, με αυτά τα λεφτά θα αγοράσει Ελληνικά ομόλογα. Έτσι, τα λεφτά θα επιστραφούν στο Ελληνικό κράτος, αλλά τώρα ως εκταμίευση δανείου.

Αυτά τα λεφτά θα κατατεθούν μετά στην Εθνική Τράπεζα (που είναι η μόνη Τράπεζα που έχει το Ελληνικό κράτος. Η Εθνική Τράπεζα ήταν ιδιωτική και είχε το μονοπώλιο έκδοσης του εθνικού χρήματος, αλλά κρατικοποιήθηκε το 1917, διότι αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει τον Ελληνικό στρατό).

Τα 7 δις καταθέσεων, που θα μπουν στην Εθνική Τράπεζα, θα δεκαπλασιαστούν σύμφωνα με το Τραπεζικό νομικό προνόμιο και θα γίνουν 70 δις.

Από αυτά, τα 7 δις θα πάνε πίσω στα ταμεία από όπου πάρθηκαν, και από τα υπόλοιπα θα πληρώνει το κράτος χρέη, μισθούς, συντάξεις κτλ. κτλ. μέχρι να τα εξαντλήσει.

Μετά, μπορεί να συνεχίσει να κάνει το ίδιο, έτσι δεν είναι;

Θεωρητικά, ναι. Αλλά, στην πράξη, εξαρτάται. Το πρόβλημα είναι ότι το κόλπο μπορεί να μπλοκάρει οπουδήποτε, και ανά πάσα στιγμή, στα γρανάζια του Τραπεζικού ελέγχου του «τυπώματος» του ευρώ.

Κανένας δεν θα υπογράψει μια συμφωνία ότι θα βοηθήσει, για τον απλούστατο λόγο ότι μια τέτοια συμφωνία ποτέ δεν γίνεται γραπτώς.

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΒΟΗΘΑΕΙ. Επίσης, ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ, και μετά, ΑΝ ΤΟΥ ΣΤΡΙΨΕΙ, «ΑΝΑΙΡΕΙ» και ΞΕ-ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ. Νομικός χώρος για διαμαρτυρία δεν υπάρχει πουθενά.
Επίσης, η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) μπορεί να μπλοκάρει το παραπάνω γνωστό, παλιό κόλπο Τραπεζικής απάτης (χρήμα από αέρα κοπανιστό) εξ αρχής, επειδή έτσι γουστάρει.
Πως;

Με ένα απλό τηλεφώνημα.

Με λίγα λόγια, όλη η χώρα κρέμεται στον αέρα. Κι ο Βαρουφάκης, κακώς πιστεύει ότι αυτοί οι Τραπεζικοί τύποι έχουν λόγο τιμής. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση με τέτοιο κόσμο, ότι κι αν λένε, ότι θα σε βοηθήσουν να διασχίσεις το επικίνδυνο ναρκοπέδιο, που οι ίδιοι έχουν στήσει. Θα σε βοηθήσουν να πας μέχρι τη μέση ίσως, και μετά θα κάτσουν στις κερκίδες και θα ξεκαρδίζονται στα γέλια με τα διστακτικά πατήματά σου και την αγωνία σου. Θα τρώνε πασατέμπο και θα σχολιάζουν τα τρεμουλιαστά σου βήματα, περιμένοντας πότε θα κάνεις το μοιραίο πάτημα, που θα σε εκτοξεύσει σε χίλια κομμάτια στον αέρα, σαν ιπτάμενο καρπούζι που το χτύπησε σφαίρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail