Περιμένοντας το «θαύμα»

Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Σε παραμυθιάζουν υπέρ της συλλογικής μας απραγίας και δυσπραγίας. ΄Αλλες με τα λεφτά και άλλοι με χωρίς λεφτά.

΄Ολα όμως ανεξαιρέτως τα καθεστωτικά φερέφωνα σε παραμυθιάζουν υπέρ της συλλογικής μας απραγίας. ΄Ωστε το απολυταρχικά δεσποτικό καθεστώς της εν Ελλάδι τυραννικής κομματοκρατίας του καρτέλ των τραπεζών να κάνει ανενόχλητο τις δουλίτσες του.

Τρία είναι τα κύρια δολώματα του παραμυθιάσματός μας:

α΄) Τα λεφτά. Εδώ είναι τα λεφτά, εκεί είναι τα λεφτά, δήθεν δικά σου είναι τα λεφτά. Δεν τολμάς καν να ρωτάς που είναι τα λεφτά διότι, άμα ρωτάς, τότε είσαι όχι μόνον ένα ζώον, αλλά και αποστατικός εθνοπροδότης.

β΄) Ο δήθεν Ελληνισμός, Griechentum ή Hellenismus, που ουδεμίαν βέβαια έχει σχέσι με τον ελληνικό μας κόσμο και πολιτισμό. ΄Οπως πολύ ωραία το θέτει ο Διονύσης Ζακυνθινός: «Λόγος δημαγωγικός και ρητορική με μπόλικες δόσεις εθνικολαϊκισμού, που αποφεύγει την πραγματικότητα. ΄Η, για την ακρίβεια, προσπαθεί να κάνει το ακροατήριο να αποφύγει την πραγματικότητα και να πιστέψει σε έναν πλασματικό κόσμο, που δεν υπάρχει» (https://zakpatras.wordpress.com/2015/02/28/πόσο-ακόμη-θα-παραμυθιάζουν-τον-κόσμο/).

γ΄) Ο σωτήρας. Το πως ακριβώς εκλαμβάνεις τούτο τον σωτήρα, που πάντοτε έρχεται ―να τώρα, είτε τον Μάϊο ή μέσα στο φθινόπωρο στρίβει την γωνία― εξαρτάται από το εάν είσαι ελληνόπληκτος, θρησκόπληκτος, ουφόπληκτος, φιλοχρήματος ή τυφλά υποταγμένος στην κάθετο η πυραμιδική ιεραρχία κεντρικής εξουσίας και ισχύος του δεσποτικού καθεστώτος. Ειδικά είσαι, ο τυφλά υποταγμένος στην κάθετο η πυραμιδική ιεραρχία κεντρικής εξουσίας και ισχύος του καθεστώτος, εκείνος που ψάχνει διαρκώς για ένα ηγεμόνα, ηγέτη ή καθεστωτικό ποιμένα, μπας και σε χώσει σε κάποια καθεστωτική στάνη, ώστε να βελάζεις αρμονικά, μαζί με τους ομοίους σου, υπέρ της εν Ελλάδι τυραννικής κομματοκρατίας του καρτέλ των τραπεζών.

Αρκούν αυτά τα δολώματα του παραμυθιάσματός μας. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως εσύ τσιμπάς.

Και τσιμπάς άγρια, βίαια. Τσιμπάς με άκρατο ενθουσιασμό.

Αγκιστρωμένος πλέον γερά, αρχίζεις να φοβάσαι. Τι φοβάσαι; Τι έχεις να χάσεις; http://www.freepen.gr/2015/03/blog-post_8299.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail