Γιατί είναι ιστορικά επικίνδυνη θέση του Τζήμερου για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Του Στρατή Μαζίδη

Μεγάλη συζήτηση ξέσπασε κυρίως στα ηλεκτρονική ΜΜΕ για την πρόσφατη τοποθέτηση του Θάνου Τζήμερου σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Τον κ. Τζήμερο τον παρακολουθώ διότι διατυπώνει με έξυπνο τρόπο τις απόψεις του είτε συμφωνείς είτε όχι. Το βασικότερό του όμως ελάττωμα είναι ότι αντί να κραυγάζει για τα κακώς κείμενα εντός των τειχών, το κάνει κάποιες φορές με υποτακτικές επιστολές προς το εξωτερικό. Λάθος.

Στα όσα έγραψε για τις πολεμικές επανορθώσεις είπε ένα σωστό, ανέφερε κάτι αμφισβητίσιμο και έπραξε ένα τεράστιο λάθος.

Το σωστό ήταν ότι ακόμη κι αν αύριο πληρωθούμε όλα όσα διεκδικούμε, είναι τέτοια η σαπίλα του κράτους και ο τρόπος που λειτουργεί ώστε απλά θα μετρήσουμε ξανά αντίστροφα μέχρι να επιστρέψουμε στη δεινή θέση που είμαστε σήμερα.

Το αμφισβητίσιμο είναι η χρονική συγκυρία των διεκδικήσεων. Μπορεί αρκετοί να συμφωνήσουν ότι η τωρινή συγκυρία είναι λαθεμένη, πως ίσως θα πρέπει να πέσει αυτό το χαρτί παρακάτω κτλ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ήδη αργήσαμε πολύ και τώρα δεν πείθουμε.

Υπέπεσε όμως ο κ. Τζήμερος σε ένα τραγικό σφάλμα που για μένα φανερώνει μια νοοτροπία η οποία αν επικρατήσει γενικώς θα επιφέρει κινδύνους. Σημείωνει:


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ;

Σκεφτείτε να ζητήσει και η Ρωσία αποζημιώσεις από τη Γερμανία, η Ιαπωνία από τις ΗΠΑ για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Αγγλία από τη Γερμανία για τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου, ο Δήμαρχος της Δρέσδης από τους Συμμάχους για την καταστροφή της πόλης του, η Αιθιοπία από την Ιταλία, και οι Τσάμηδες από την Ελλάδα. Σκεφθείτε να πάρουν όλοι τα τεφτέρια για να δουν ποιος χρωστάει σε ποιον για κάτι που έγινε 70 χρόνια πριν και όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές του έχουν φύγει από τη ζωή.

Ούτε καταλαβαίνουν, οι κρετίνοι, πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι αυτό το αίτημα, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που οικοδομήθηκε ακριβώς πάνω στο ξεπέρασμα των αλληλοσφαγών των εθνών της. 

Δεν μπορούν να πάρουν όλοι τα τεφτέρια. Αυτό είναι το λάθος. Δεν μπορεί η Γερμανία που έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατομμύρια συναθρώπων μας από όλη την Ευρώπη να φωνάξει για τη Δρέσδη. Δεν μπορεί η Γερμανία που ξεκίνησε όλη αυτή την κόλαση, να τολμήσει έστω να σκεφτεί να ζητήσει κάτι τέτοιο ή να προβάλλει αξιώσεις απέναντι στη Ρωσία.

Ομοίως και για την Ιαπωνία. Η Ιαπωνία ήταν αυτή που έκανε φρικτά εγκλήματα στο Β' ΠΠ στις περιοχές στις οποίες κατείχε. Όλοι μας πάλι διδαχθήκαμε την άνανδρη επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.  Σκληρό το Ναγκασάκι και η Χιροσίμα, αλλά δε δικαιούται να ζητήσει το παραμικρό. Άλλωστε επέμενε πεισματικά να μη συνθηκολογεί ενώ οι βόμβες έπεφταν βροχή πια πάνω από το Τόκιο.

Αυτοί που ξεκινούν το κακό, δε δικαιούνται να ζητούν τίποτε.

Όσο για την Ευρωπαϊκή Ενωση οικοδομήθηκε ακριβώς πάνω στο ξεπέρασμα των αλληλοσφαγών των εθνών της αλλά όπως η σημερινή κατάσταση μαρτυρά, ο σκοπός αυτός απέτυχε. Οι γερμανοί καταφέρνουν για άλλη μια φορά να καθυποτάξουν την Ευρώπη. Πιο ύπουλα, πιο βρώμικα και δίχως όπλα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον όπως και τις προηγούμενες δύο φορές, να αποτύχουν ξανά με την ελπίδα η τρίτη φορά να αποδειχθεί και η φαρμακερή.

«Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια! Δεν έχει σημασία να ξέρεις το λόγο. Τον ξέρουν αυτοί!» Ουίνστον Τσώρτσιλ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail