Κάρλα Ντελ Πόντε: Μόνο ο λαοφιλής και πανίσχυρος Ασαντ μπορεί να πετύχει τη λύση της κρίσης στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Η τέως γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι ο μόνος εταίρος που μπορεί να επιτύχει μια πολιτική λύση στην κρίση στη Συρία και να τερματίσει όλη αυτή την περιπέτεια.

«Η λύση είναι αδύνατη χωρίς τον πρόεδρο Ασαντ» σημειώνει η ντελ Πόντε, μέλος της Επιτροπής Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, σε δήλωσή της στην ελβετική ραδιοτηλεόραση RTS σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη, επισημαίνοντας πως «ο σύριος πρόεδρος είναι παντοδύναμος σε δημοφιλία στο έδαφος».

Η ντελ Πόντε πρόσθεσε ότι ενώνει πολλές φωνές που πιστεύουν πως η μόνη λύση για την κρίση στη Συρία θα είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων με τη συριακή ηγεσία, επιβεβαιώνοντας πως «αυτό είναι δυνατό μόνο με την παρουσία του προέδρου Ασαντ» συμπληρώνοντας ότι απολαμβάνει μια μεγάλη δύναμη και χωρίς αυτόν η διαπραγμάτευση είναι αδύνατη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ντελ Πόντε με δηλώσεις της το 2013 υποστήριζε πως οι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων σε βάρος των πληθυσμών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail