Μέση Ανατολή - Αποκάλυψη: ο εμφανής στόχος των 40χλμ των τζιχαντιστών που δεν χτυπούν οι αεροπορικές επιδρομές

Στρατής Μαζίδης

Μέχρι και 40 χλμ μπορούν να φθάσουν οι ουρές των φορτηγών για να  αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο που παράγεται στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος (IS) σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

Ανώνυμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας από το Κιρκούκδήλωσε στο BasNews πως οι αντάρτες έχουν δημιουργήσει σχεδόν 50 πετρελαιοπηγές στην Hawija [55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ].

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ένα διυλιστήριο στην περιοχή διαθέτει τρεις δεξαμενές διύλισης και προσέθεσε πως σχηματίζεται ουρά ακόμη και 40χλμ για να προμηθευτούν λαθραίο πετρέλαιο από το Ajil στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Salahaddin κοντά στα σύνορα της Συρίας.

Το ίδιο πρόσωπο προσθέτει:

«Δεν είναι μόνο ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο όχι μόνο τις πηγές του πετρελαίου στην περιοχή και τα μέσα για την εξαγωγή του, αλλά διαθέτουν επίσης κινητά διυλιστήρια μέσα στις ελεγχόμενες περιοχές ώστε να κάνουν τοπικές πωλήσεις».

Οι τζιχαντιστές έχουν κατασκευαστεί δεξαμενές πετρελαίου παρόμοιες με δεξαμενές νερού, αλλά μεγαλύτερες σε μέγεθος.

Η δεξαμενή χωρίζεται σε τρία μέρη. Μόλις ανάψει η ρυθμιζόμενη φλόγα κάτω από τις δεξαμενές, το πετρέλαιο επιπλέει στην κορυφή, το λευκό έλαιο κάθεται στη μέση και η βενζίνη κάθεται κάτω.

Μολονότι η 40 χλμ ουρά των τροχοφόρων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, δεν έχει στοχοποιηθεί μέχρι σήμερα από τις αεροπορικές επιθέσεις του Συνασπισμού.

Επιπλέον η πηγή του Ajil είναι μια από τα μεγαλύτερες στο Ιράκ, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Salahaddin αποτελούμενο από 91 πηγάδια που παράγουν περισσότερο από 20.000 βαρέλια την ημέρα.

Το πεδίο έχει επίσης μια παραγωγική δυναμικότητα 1,2 εκατομμύρια κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, ενώ έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών από τον Ιούνιο του 2014.

Τέλος σύμφωνα με μια άλλη πηγή από τη North Oil Company δηλώνει πως υπάρχουν εγκληματίες πίσω από το λαθρεμπόριο πετρελαίου στο Ajil με διασυνδέσεις με τζιχαντιστές αλλά και κάποια ιρακινά πολιτικά κόμματα."
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail