Οι δικοί μας θα πρέπε πια να το πάνε μέχρι τέλους

Του Βασίλη Μπαλάφα

Μελέτησα προσεκτικά το βίντεο από τη συνέντευξη Dijsselbloem - Βαρουφάκη. Διάβασα εκατοντάδες σχόλια και εκτιμήσεις, δεκάδες άρθρα του εξωτερικού, και βέβαια τις δύο εκδοχές περί τι του είπε ο "παπάς" στ' αυτί.

Η δική μου εκτίμηση: Το σίγουρο είναι ότι το "σύστημα" μπερδεύτηκε, πολύ αντικρουόμενα πράγματα θα διαβάσει κανείς, πράγμα που δείχνει ότι αυτό δεν το περίμενε κανείς, κατά τη γνώμη μου ούτε και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί.

Η στάση και η συμπεριφορά του Dijsselbloem αποτελεί κάτι το απαράδεκτο για Ευρωπαίο αξιωματούχο που εκπροσωπεί την ΕΕ και όχι απλώς τη χώρα του. Ακόμα και αν θεωρείται "άστοχη" η στάση του Βαρουφάκη, η ΕΕ πρέπει να απαντά ευρωπαϊκά και όχι σαν την "κακιασμένη" σπιτονοικοκυρά που δεν πήρε τα κοινόχρηστα.

Ο Βαρουφάκης αν και δεν φαίνεται να πιστεύει στην ΕΕ, χρησιμοποίησε απλώς το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Τρόικα το οποίο έχει δημοσιευτεί μετά την "ανάκριση" που έγινε προς την Τρόικα από την Ευρωβουλή. Τέλος, ο Βαρουφάκης επεδίωξε το "σόου", εξίσου κατά τη γνώμη μου ανεύθυνη στάση κράτους - μέλους της ΕΕ.

Ασφαλής εκτίμηση δεν μπορεί να υπάρξει για 2 λόγους.

Πρώτον δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε στο τηλέφωνο πριν την επίσκεψη μεταξύ Dijsselbloem και Βαρουφάκη.

Δεύτερον δεν ξέρουμε τι λέγεται πίσω από το πάλκο.

Γενικώς υπάρχει tension και έχει αρχίσει ένα game για γερά νεύρα. Αν οι τύποι οι δικοί μας (γιατί για την Ελλάδα πρόκειται) το πιστεύουν θα πρέπει να το πάνε μέχρι τέλους. Αν νομίζουν ότι θα παίξουν μπόμπα - χαρακίρι για να κάνουν στροφή στο 94ο λεπτό, θα κάνουν παρέλαση ξεβράκωτοι στο Σύνταγμα. Αυτά για την ώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail