Η μεγάλη ληστεία των πραγματικών μη προνομιούχων

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Για 400.000 συνταξεις (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ), οι οποίες εκκρεμούν μίλησε στον ΣΚΑΙ ο κ. Ρωμανιάς. Οι συνταξεις αυτές θα προστεθούν στους 2,7 εκ. συνταξιούχους που ήδη εχουμε οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι 700.000 χιλιάδες από 20-65 ετών με μέσο όρο σύνταξης 1000 ευρώ και τα 2 εκ. από 66-100 ετών με μέσο όρο σύνταξης 820 ευρώ. Οι 400.000 συνταξεις που εκκρεμούν και θα στοιχίσουν σε ετήσια βάση χωρις τα εφαπαξ αλλα 3 δις ετησίως αφορούν επισης στην πλειοψηφία τους ανθρώπους κατω των 65 ετών (πολλούς κατω των 55 ετών), οι οποίοι ποτέ δεν πλήρωσαν εισφορές αντίστοιχες με τις συνταξεις αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τους 700.000 χιλιάδες συνταξιούχους σε ηλικία εργασίας (εξαιρούνται οι συνταξιούχοι αναπηρίας που εχουν πραγματική αναπηρία, αλλά αυτό ειναι μια άλλη ιστορία). Οι -σε ηλικία εργασίας- συνταξιούχοι του χιλιάρικου που δεν εχουν πληρώσει αντίστοιχες εισφορές, ανήκουν στις προνομιούχες συντεχνίες του πολιτικού μας συστήματος (δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες, προστατευμένα επαγγέλματα), και γι αυτούς δίνει τωρα μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόμενος να μην αλλάξει τίποτε στο ασφαλιστικό σύστημα.

Προσέξτε τωρα την ανωμαλία. Οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν πια να εργαστούν λαμβάνουν μικρότερες συντάξεις από τους κότσονάτους 50ρηδες. Οι νέοι των 400 και 600 ευρώ δουλεύουν, όσοι βρίσκουν δουλειά και δίνουν όλους τους φόρους και όλες τις εισφορές τους, 3 και 4 από αυτούς, για να παίρνει ο 50αρης συνταξιούχος το χιλιάρικάκι και να κάνει μόνιμες διακοπές. Οι πιο παραγωγικοί, που λαμβάνουν στον ιδιωτικό τομέα μεγαλύτερους μισθούς (γιατί τους αξίζουν, κανείς δεν σε πληρώνει σήμερα μισθό που δεν αξίζεις), πληρώνουν εξωπραγματικές εισφορές και θα πληρώσουν και νεα τρελλή φορολογία, για να πάρουν στα 67 τους σύνταξη 700 ευρώ, αφού το σύστημα έχει όπως καταλαβαίνετε ήδη καταρρεύσει. Ποιοί είναι οι προνομιούχοι λοιπόν; Ποιός ληστεύει ποιόν; Α και όλοι αυτοί ως μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ούτε φοροφυγάδες ειναι ούτε λαδιάρηδες. Και πολλοί μένουν απλήρωτοι για μηνες γιατι το χρεοκοπημένο κράτος κατέστρεψε τον ιδιωτικό τομέα σε αυτή τη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail