Μετά το Kobane παίρνει σειρά το Deir Ezzor


Στρατής Μαζίδης

Μια μέρα μετά την οριστική απώλεια του Kobane ('Ayn al-'Arab) και της Ντιγιάλα (ιρακινή επαρχία) για την ISIL, πλέον έχει αρχίσει να χάνει σημαντικό έδαφος και στην επαρχία του Deir Ezzor μετά την αποτυχία επανειλημμένα να διεισδύσει την πρώτη γραμμή άμυνα του συριακού αραβικού στρατού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη δυτική ύπαιθρο.

Η 104η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Δημοκρατικής Φρουράς - σε συνεργασία με τις πολιφυλακές τοπικών φυλών - ανακατέλαβε το στρατηγικό παρατηρητήριο διευκόλυνση στο Abu Bardan στη νήσο του Σακρ στον Ευφράτη σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές. Πλέον οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 75% του νησιού με τους τακφιριστές να έχουν περιοριστεί στο βόρειο τμήμα του κοντά στα ιχθυοτροφεία.

 

Επίσης βόρεια του Στρατιωτικού Αεροδρομίου, η 104η Ταξιαρχία - με επικεφαλής τον ταξίαρχο  Issam Zahreddine - πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων ενάντια σε μαχητές της ISIL στην αγροτική περιοχή του Al-Waaqa'at κατάσχοντας αποθήκη πυραύλων, ενώ σκοτώθηκαν πάνω από 20 τζιχαντιστές. Το αποτέλεσμα είναι ότι επίκειται πλήρη υποχώρηση της ISIL από αυτή την αγροτική περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά της στρατιωτικής βάσης.

Ακόμη στο χωριό Haweeja Αλ-Mari'iyyah, η 104η Ταξιαρχία - σε συνεργασία με την 137η Ταξιαρχία του 17ου τμήματος - απώθησαν με επιτυχία την σφοδρή επίθεση της ISIS που είχε ως αποτέλεσμα την ανάκτηση του ελέγχου του 80 τοις εκατό της περιοχής που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο.

Πάντως σύμφωνα με ορισμένες πηγές της αντιπολίτευσης λέγεται ότι έμπειροι μαχητές και ελεύθεροι σκοπευτές της οργάνωσης αποσύρθηκαν από το Deir Ezzor ώστε να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της Μοσούλης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail