Υπόθεση Χαϊκάλη: Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Απέφυγα να σχολιάσω όλη αυτή την υπόθεση Χαικάλη. Όπως και η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά τα εσωτερικά μιας ομάδας με συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη με την οποία δεν επιθυμώ να έχω την παραμικρή σχέση.
Για την πολιτική διαδρομή του πρωταγωνιστή κ. Χαικάλη γνωρίζω μόνο ότι πριν πάει στους ΑΝΕΛ, ήταν στις εκλογές του 1993 υποψήφιος του κ. Σαμαρά με την Πολιτική Άνοιξη. Ενώ με τις διάφορες αντιμνημονιακές παραδοξολογίες των ΑΝΕΛ (που έχουν πολιτικό γεννήτορα τον σημερινό Πρωθυπουργό και κατά δήλωσή του "αρχιτέκτονα του αντιμνημονιακού αγώνα"), με χωρίζει χάος. Θα ήθελα όμως όπως και όλοι οι υπόλοιποι μη εμπλεκόμενοι η δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα την υπόθεση. Ερευνώντας τα πάντα.

Μου φαίνεται λοιπόν αδιανόητο αυτό που διαβάζω ότι δεν θα ανοίξουν οι αρχές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο εμπλεκόμενων. Ιδίως όταν υπάρχει και το θέμα της αιφνιδιαστικής μη εμφάνισης του ενός στο τελευταίο ραντεβού.

Υπενθυμίζω ότι όσοι διοικούν τα τελευταία χρόνια τη δικαιοσύνη δεν έχουν να επιδείξουν -σε πολιτικές υποθέσεις που εμπλέκουν πολιτικά ισχυρούς- ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Στην υπόθεση Ζήμενς ο βασικός πρωταγωνιστής Χριστοφοράκος έφυγε ανενόχλητος από τη χώρα μήνες μετά από τη γνωστοποίηση του σκανδάλου, που είχε προέλθει από έρευνα εξωγενών της ελληνικής δικαιοσύνης παραγόντων, ενώ ποτέ δεν έγινε έλεγχος στα ταμεία των κομμάτων. Κι αυτή και άλλες πολιτικά επίμαχες υποθέσεις έχουν καθυστερήσει χρόνια πολλά να φτάσουν στο ακροατήριο. Τόσο που να καθίσταται σχεδόν αδύνατο να υπάρξει δίκαιη κρίση, αφού ο χρόνος αλλοιώνει μάρτυρες και μαρτυρίες. Κάποιες ακόμα περιμένουν μετά από 6 και 7 χρόνια!

Εύχομαι λοιπόν όσα διαβάζω (περί μη ανοίγματος των τηλεφωνικών επικοινωνιών γιατί "το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας"!), να μην υιοθετηθούν τελικά και η έρευνα να γίνει ολοκληρωμένα και σοβαρά. Επισημαίνω επίσης ότι άρχισαν κιόλας -πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι με το όποίο τυπώθηκαν- οι επιλεκτικές και παράνομες- διαρροές στα ΜΜΕ των καταθέσεων των εμπλεκομένων!

Θυμίζω τέλος με την ευκαιρία ότι η περίφημη επιγραφή στην κρήνη της Αγίας Σοφίας ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ ήταν "καρκινική". Διαβαζόταν δηλαδή και ανάποδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail