Μεγαλειώδης διαδήλωση στη Μαδρίτη ενάντια στις εκτρώσεις με σύνθημα «κάθε ζωή μετράει» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στρατής Μαζίδης

CADA IMPORTA VIDA που σημαίνει ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ήταν το σύνθημα δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την ανεφάρμοστη δέσμευση του πρωθυπουργού Rajoy ως προς το μεγαλύτερο περιορισμό των αμβλώσεων.

Διαδηλωτές από όλη τη χώρα παρέλασαν χθες το πρωί στην ισπανική πρωτεύουσα κυματίζοντας λευκές σημαίες με σύνθημα «Όλοι είναι ίσοι στη ζωή."

Επίσης, σφύριζαν αποδοκιμαστικά καθώς περνούσαν από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

Η αυστηροποίηση του νόμου κατά των αμβλώσεων στην Ισπανία ήταν μία από υποσχέσεις του πρωθυπουργού Mariano Rajoy, πριν εκλεγεί το 2011. Ωστόσο, απέρριψε το σχέδιο τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω των διαφορών στο εσωτερικό του κόμματός του.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ήταν έξαλλοι με την υποχώρηση, απείλησαν να τιμωρήσουν την κυβέρνησή του στις επερχόμενες εκλογές το επόμενο έτος εάν δεν προχωρήσει το ζήτημα.


"Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Rajoy" έγραφε μια μεγάλη σημαία στην πορεία.

"Είμαι απογοητευμένος. Αυτό μπορεί να αλλάξει την ψήφο μου", δήλωσε ο Χοσέ Βισέντε Ρομέρο, 50, ένας διαδηλωτής ο οποίος ταξίδεψε αρκετές ώρες από την Αλικάντε με μια ομάδα από την εκκλησία του, προσθέτοντας «η άμβλωση δεν είναι σωστή. Είναι μια τραγωδία».

Το πλάνο πώς είχε διαμορφωθεί από τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης, Alberto Ruiz-Gallardon, θα έθετε ένα τέλος στην το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει ελεύθερα την άμβλωση έως τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Ο Ruiz-Gallardon είχε προτείνει να επιτρέπουν την άμβλωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμού που αναφέρθηκαν στην αστυνομία, ή όταν υπάρχει ιατρική βεβαίωση απειλής για τη σωματική ή ψυχική υγεία της μητέρας.


Οι ομάδες κατά των αμβλώσεων που διοργάνωσαν τη διαδήλωση προέτρεψαν την κυβέρνηση να αποκαταστήσει το σχέδιο μεταρρύθμισης και τη βελτίωση των απαιτούμενων διαδικασιών έγκρισης μιας άμβλωσης.

Η εγκατάλειψη του σχεδίου «θα επιβεβαιώσει την απόλυτη έλλειψη προστασίας για τα δύο θύματα της άμβλωσης: το αγέννητο παιδί, που στερείται δικαστικής προστασίας, καθώς και της μητέρας, στην οποία δε δίνεται καμία εναλλακτική λύση», έγραψαν σε ένα μανιφέστο.

Οι φωτογραφίες είναι από το demotix και το Getty images







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail