Ριζική αλλάγη στο Kobane από την ISIL που επιλέγει τον ύπουλο πόλεμο

Στρατής Μαζίδης

Μια ριζική αλλαγή του μετώπου στη μάχη του Κομπάνε σχεδιάζει η ISIL. Συγκεκριμένα στέλνει επικεφαλής τον Τσετσένο Al-Shishani (φωτο) σύμφωνα με πηγές του κουρδικού πρακτορείου Ρούνταβ.

Ο Shishani θεωρείται ένα από τα πλέον ανώτερα στελέχη της οργάνωσης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται επικεφαλής στην πολιορκία των γαζήδων στο όρος Σινγιάρ.

Ταυτόχρονα όμως αλλάζει και ο σχεδιασμός της μάχης στην κουρδική πόλη που ανθίσταται με επιτυχία εδώ και παραπάνω από ένα μήνα.

Οι τζιχαντιστές από τη μία πλευρά σκοπεύουν να ενισχύσουν το μέτωπο τόσο στο Κομπάνε όσο και στο Ιντλέμπ με μαχητές που έχουν καταφθάσει στη Ράκκα όσο και να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή μορφή πολέμου με πυροβολικό και τεθωρακισμένα φοβούμενοι καταστροφή του οπλοστασίου τους από τους βομβαρδισμούς του συνασπισμού.

Αντ'αυτού θα ενισχύσουν τον αριθμό των οχημάτων τους για επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στην πόλη.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε τις πρώτες γκρίνιες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και ειδικά τους αλλοδαπούς που κατηγορούν τους σύριους ότι δεν έχουν ίδιες απώλειες όπως αυτοί καθώς οι πρώτοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε επιθέσεις αυτοκτονίας σε σημαντικές μάχες. Προφανώς θεωρούνται αναλώσιμοι αν όχι και ανόητοι αφού εγκατέλειψαν τις εστίες τους μεταναστεύοντας στη μέση του κυκλώνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail