Άστραψε η Συρία στον ΟΗΕ για τους υποστηρικτές της ISIL

Στρατής Μαζίδης

Έντονα επικριτικός υπήρξε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, Bashar al-Ja’afari λέγοντας ότι η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ είναι οι κύριοι υποστηρικτές της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ο Bashar al-Ja’afari δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή ότι οποιαδήποτε δράση εναντίον των τρομοκρατών πρέπει να συμμορφώνεται με τις αρχές του διεθνούς δικαίου υπονοώντας σαφώς τις σχεδιαζόμενες στρατιωτικές επιθέσεις από την πλευρά των ΗΠΑ.

Ο σύριος αξιωματούχος προσέθεσε ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού έχει εμπλακεί ενεργά στη μάχη κατά της τρομοκρατίας για τα τελευταία τρία χρόνια συμπληρώνοντας:

"Ο πόλεμος στη Συρία και το Ιράκ κατά της τρομοκρατίας είναι ένας ενιαίος πόλεμος εναντίον του ίδιου εχθρού. Τα θύματα των δύο χωρών είναι τα θύματα της ίδιας αποτρόπαιης τρομοκρατίας".

Ο Ja’afari δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συντονισμό με την κυβέρνηση του Ιράκ στο πεδίο των μαχών.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τρία χρόνια συγκρούσεων στη Συρία, σύμφωνα με το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ αναφέρεται πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι αυξημένος.


* με πληροφορίες από presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail