Επίθεση με χημικά στη Συρία σχεδιάζει η ISIL!

Στρατής Μαζίδης

Πηγές της αντιπολίτευσης της Συρίας κάνουν λόγο για ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκεαπό takfiri τρομοκράτεςτης ISIL ο οποίος περιέχει μια σειρά από μυστικά σχέδια συμπεριλαμβανομένων  συμβουλών για βιολογικές επιθέσεις.

Το laptop ανακτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε κρησφύγετο της ISIL στην επαρχία Idlib κοντά στα σύνορα με τηνης Τουρκία.

Διοικητής μιας αντικυβερνητικής ομάδας δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, ότι ο υπολογιστής ανήκει σε ένα Τυνήσιο μαχητή και περιείχε χιλιάδες μυστικά αρχεία στα γαλλικά, αγγλικά και αραβικά.

Περιείχε επίσης μαθήματα για μεταμφίεση, κατασκευή βομβών, κλοπή αυτοκινήτων καθώς και προπαγανδιστικά επιχειρήματα για τζιχάντ.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα από τα έγγραφα περιλαμβάνει οδηγίες για το πώς να αναπτύξει κανείς βιολογικά όπλα αλλά και πώς να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο η βουβωνική πανώλη από μολυσμένα ζώα.

"Το πλεονέκτημα των βιολογικών όπλων είναι ότι δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες μπορεί να είναι τεράστιες," αναφέρει το 19σελίδο έγγραφοπου είναι γραμμένο στην αραβική.

Ο φορητός υπολογιστής περιλαμβάνει επίσης έναν φετβά 26-σελίδων (διάταγμα) από ηγέτες της ISIL σχετικά με τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής.

Η συριακή κυβέρνηση έχει καταγγείλει τους αντάρτες που υποστηρίζονται από ξένα κέντρα ότι έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων τρεις φορές - μια φορά κοντά στο Χαλέπι, δεύτερη φορά κοντά στη Δαμασκό, και άλλη μια φορά στο Homs τα τελευταία χρόνια.

Ερευνητές του ΟΗΕ ανέφεραν το Μάιο του 2013 ότι είχαν βρεθεί μαρτυρίες από θύματα και ιατρικό προσωπικό που δείχνουν πως μαχητές είχαν χρησιμοποιήσει το σαρίν στη Συρία.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Συρίας Δαμασκό δηλώνουν "πραγματικά ανήσυχοι" καθώς οι εχθροί της Συρίας θα μπορούσε να παρέξουν χημικά όπλα σε ένοπλες ομάδες και, στη συνέχεια να κατηγορήσουν την ίδια ότι τα χρησιμοποίησε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail