Ηθικός αυτουργός για τον αποκεφαλισμό του Αμερικάνου δημοσιογράφου, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρώπης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ

Οι Ισραηλινοί, σε μια επιχείρηση σκούπα στην Παλαιστίνη, βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα όπλα της Χαμάς προέρχονται, όχι από το Ιράν όπως ήθελαν να πιστεύουν, αλλά από το Κατάρ.
Αυτό μου αποκάλυψε έγκυρη πηγή μέσα από το Τελ Αβίβ, δένοντας έτσι την εικασία ότι, το βαθύ κράτος των ΗΠΑ που ελέγχει το Κατάρ μέσω και της Σαουδικής Αραβίας, δεν είναι άμοιρο ευθυνών για τα τραγικά συμβαίνοντα στη Γάζα και στο Ιράκ σήμερα.

Αλλά και η δολοφονία του άτυχου Αμερικάνου δημοσιογράφου Τζέϊμς Φόλεϋ από το φανατικό Τζιχαντιστή, που αποδεικνύεται Βρετανός πολίτης, δένει προς την ίδια κατεύθυνση. Ότι δηλ. εκτός από τη Χαμάς, πίσω από τους Σύριους μουσουλμάνους Σουνίτες «αντιστασιακούς», βρίσκεται η Δύση, η οποία με την εξέλιξη που παίρνει ο φανατισμός του Ισλαμικού κράτους, φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση αποσταθεροποίησης του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, λόγω των φιλικών του σχέσεων με τη Ρωσία, καταλήγει σε μια άλλη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, που επιχείρησαν να αξιοποιήσουν κατάλληλα το μουσουλμανικό φανατισμό των Σουνιτών για ίδιον όφελος.

Η διεθνής ειδησεογραφία παραβλέπει το γεγονός ότι, οι καλά εξοπλισμένοι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους που δρουν σήμερα στο Ιράκ, έχουν για ορμητήριό τους τη γειτονική Συρία απ’ όπου προέρχονται και οι 30.000 των μαχητών της σε σύνολο 50.000. Και ότι έχουν τη συνδρομή μισθοφόρων που τους πληρώνουν σε δολάρια. Όπως και φανατικών Σουνιτών με Βρετανική, Γαλλική και Γερμανική υπηκοότητα που έχουν σπεύσει να ενισχύσουν τη Τζιχάντ του Ισλαμικού κράτους σε βάρος Χριστιανών, Αλεβιτών, Κούρδων, Σιιτών και Σουνιτών ακόμα που δε συμφωνούν με τη βίαιη τακτική τους.

Έχει γραφεί επίσης ότι, ο περιώνυμος Edward Snowden, το πρώην στέλεχος της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, έχει αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, ότι Βρετανικές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καθώς και η ισραηλινή Μοσάντ συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το τζιχαντιστικό κίνημα "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας", γνωστό ως ISIS (Islamic State of Iraq and Syria). Ο αρχηγός του ISIS, αυτοανακηρυγμένος χαλίφης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί (Abu Bakr Al Baghdadi) έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση από τη Μοσάντ!

Ύστερα από τα παραπάνω, ίσως δε θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι, ο ηθικός αυτουργός για τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Αμερικάνου δημοσιογράφου είναι η εξωτερική πολιτική της πατρίδας του και της ‘αδελφής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

theodore-katsanevas.blogspot.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail