Ναζισταράδες και με επίσημη στάμπα πλέον στην Ουκρανία αλλά ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΤΕ την Ευρώπη

Στρατής Μαζίδης

Οι ουκρανικές αρχές έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν την παραμικρή σχέση με νεο-φασίστες.
Ωστόσο, η ευρεία χρήση των ναζιστικών συμβόλων στην σταυροφορία τους ενάντια στις δυνάμεις της πολιτοφυλακής και τον άμαχο πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας δείχνει το αντίθετο.

το Αζοφικό Τάγμα στο Κίεβο πριν από την αποστολή στην Donbass


Η ειδική μονάδα της χώρας, για την προστασία της δημόσιας τάξης - το Αζοφικό τάγμα, που συχνά αναφέρεται ως "Men in Black" - αι υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έχει ως έμβλημα
το σύμβολο Wolfsangel στο φόντο της Schwarze Sonne (Μαύρος Ήλιος) - τα οποία παρά την αρχαία καταγωγή τους χρησιμοποιήθηκαν στο ναζιστικό συμβολισμό.



Το Wolfsangel, αν και υποτίθεται ότι είναι μια στυλιζαρισμένη απεικόνιση ενός είδους σιδήρου άγκιστρου ιστορικά χρησιμοποιείται ως παγίδα λύκου, ήταν επίσης το έμβλημα τη; αποκρυφιστικής ομάδας Thule Society, που συνέβαλε στην ανάπτυξη της ναζιστικής ιδεολογίας.

το έμβλημα του Azov ταιριάζει επίσης με το σύμβολο της Waffen-SS που κρίθηκε ένοχη για εγκλήματα πολέμου στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης για διάφορες σφαγές.

Επίσης ένα από τα επίσημα στρατιωτικά μπαλώματα βραχίονα του Αζοφικού Τάγματος έχει την επιγραφή The Black Corps, η οποία στα γερμανικά μεταφράζεται σε Das Schwarze Korpus που ήταν η επίσημη εφημερίδα των SS.

Οι εμφανείς ομοιότητες έγιναν αμέσως αντιληπτές τόσο από το πρακτορείο Daily Agenda όσο και τη βρετανική Daily Telegraph.

 View image on Twitter

Μάλιστα ο συντάκτης της Telegraph, Tom Parfitt παραδέχθηκε ότι «η δυτικής στήριξης κυβέρνηση στο Κίεβο ρίχνει παραστρατιωτικές ομάδες - κάποιες ξεκάθαρα νεοναζιστικές - στο μέτωπο της μάχης".

"Οι άνδρες του Azov χρησιμοποιούν το νεο-ναζιστικό σύμβολο Wolfsangel στη σημαία τους και τα μέλη του τάγματος είναι λευκοί που πιστεύουν στην ανωτερώτητα των λευκών ή είναι αντισημίτες" σημειώνει μεταξύ άλλων ο Parfitt σε άρθρο του με τίτλο «Η κρίση της Ουκρανίας: η νεοναζιστική ταξιαρχία πολεμά φιλόρωσους αυτονομιστές".

Νωρίτερα φέτος Κίεβο είδε μια πορεία με αναμένους πυρσούς όπως εκείνη στο Βερολίνο το 1933, όταν 25.000 ναζιστικά στρατεύματα βάδισαν μέσα από την πόλη για να φτιάξει το κέφι του Αδόλφου Χίτλερ, που μόλις είχε αναλάβει καγκελάριος της Γερμανίας.


* απόδοση για τη Freepen.gr από Ria Novosti
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail