Παρά τη σκοπιμότητα, πράγματι ο Τσίπρας είναι περισσότερο Χριστιανός από το Σαμαρά

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Αγιο Ορος. Άρα εποίησεν ημίν σημείον εκλογών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί ότι πρέπει να τα έχει καλά με την Εκκλησία και ιδίως τους Χριστιανούς οι οποίοι του χρειάζονται αν θέλει να κυβερνήσει βλέποντας πως οι εκλογές ίσως να είναι πιο κοντά από το Μάρτιο του 2015.

Και γιατί να μην τα έχει καλά; Τι έχει να αντιτάξει η Αριστερά στη Διδασκαλία του Χριστιανισμού όπως ο Κύριος μας την παρέδωσε; Μάλλον τίποτε. Αντίθετα έχει πολλά να ζηλέψει και να αντιγράψει από την Εκκλησία των πρώτων αιώνων, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθειά της. Αν η Αριστερά αγκάλιαζε την πίστη, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, θα είχε τελειώσει η ιστορία προ πολλού. Αριστερά και Εκκλησία θα μπορούσαν και μπορούν να μεγαλουργήσουν σε αυτό τον τόπο.

Ο Τσίπρας μπορεί να μην πείθει θεωρητικά κανέναν με την επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας, ωστόσο όσο κερδοσκοπικά και να ανέβηκε στην Αθωνική Πολιτεία, έχει σημασία να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες και το αφιέρωμα του amen.gr. Κάποτε σαν στήθηκα σε μια φωτογραφία, μου λέει μια φίλη "χαμογέλα λίγο ρε". Χαμογέλασα. "Όχι ψεύτικα ρε σύ. Να γελούν και τα μάτια σου".

Τα μάτια του Τσίπρα γελούσαν στο Αγιο Ορος. Προφανώς κι αυτός θα είδε και θα βίωσε πράγματα που δε φανταζόταν. Δυο τρεις φορές ακόμη αν πάει, στο τέλος θα κάνει και το σταυρό του κάποια στιγμή. Εδώ πήγαν άνθρωποι που δεν ήθελαν καμία σχέση με το Θεό και στο τέλος έμειναν μόνιμα επάνω.

Σε κάθε περίπτωση και για να κινηθώ στη συμβουλή ενός καλού μου φίλου και λαοπρόβλητου ιερωμένου, προτιμώ έναν άθεο Τσίπρα που δεν το κρύβει, παρά ένα Σαμαρά που σταυροκοπιέται δεν ξέρει να κάνει το σημείο αλλά θυμίζει βιολιτζή. Προτιμώ έναν Τσίπρα που πάει με άλλο σκοπό επάνω αλλά στο τέλος μάλλον το ευχαριστήθηκε και φάνηκε πως σεβάστηκε αρκετά πράγματα, παρά ένα Σαμαρά που πήγε τρόμαρα του να το παίξει Νικηφόρος Φωκάς και διάβαζε το Πάτερ Υμών φιλώντας την εικόνα επί ώρα για να βγει η φωτογραφία. Προτιμώ έναν χαμογελαστό άνθρωπο παρά ένα όρθιο αγγούρι.

Επίσης η πολιτική / αποφάσεις του καθενός δείχνουν κατά πόσο πράγματι πιστεύει ή φοβάται το Θεό. Κι ο Σαμαράς που του μιλάει όπως λέει απευθείας, έπαψε πλέον να τον φοβάται και βασανίζει τους ανθρώπους. Σε λίγο πλησιάζει και η ώρα του άλλου, του άθεου που στην πράξη μπορεί να αποδειχθεί ένα γραμμάριο πιο χριστιανός από τον "ευσεβή" Σαμαρά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail