ΝΕΟ επεισόδιο Κιέβου - Μόσχας. Συνελήφθησαν και κρατούνται δύο ρώσοι διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας

Στρατής Μαζίδης

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.

 Δύο ρώσοι διπλωμάτες, ο ος 3ος Γραμματέας της Πρεσβείας Andrey Golovanov και ο ακόλουθος Mikhail Shorin - συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα παρά την επίδειξη διπλωματικών διαβατηρίων.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε την κράτησή τους λέγοντας πως κρατούσαν χειροβομβίδες και ότι είχαν έγγραφα που έμοιαζαν με ρωσικά διπλωματικά διαβατήρια ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε αργότερα το περιστατικό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί προσχηματικές τις αιτίες της σύλληψής τους ενώ το αίτημα για την άμεση απελευθέρωσή τους αγνοήθηκε από τις ουκρανικές αρχές.


"Απέναντι σε τέτοιες αντιφατικές εκθέσεις από τις ουκρανικές αρχές, η Ρωσική Πρεσβεία στην Ουκρανία αναγκάζεται να κηρύξει επισήμως την εξαφάνιση των Golovanov και Shorin στο εδάφους της Ουκρανίας" αναφέρει σε δήλωσή της η ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail