Στην Argentina ….. αδελφή μου!

Κώστας Βουλγαράκης

Σήμερα όλοι «ανακάλυψαν» την Αργεντινή, αλλά αμφιβάλλω αν κανείς ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτήν και πολύ περισσότερο, αν γνωρίζουν ότι η Αργεντινή (όπως και η Χιλή), είναι Χώρες με ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς για τον Ελληνικό Πολιτισμό, με σημαντικά Κέντρα Ελληνικών Σπουδών και σεβαστές Ελληνικές μειονότητες (μεταναστών)!

Σήμερα, όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει την Αργεντινή ως «πράγμα» προς εξέταση, πειραματισμός και δοκίμιο δοκιμών, των μελλοντικών αντίστοιχων οικονομικών «ατυχημάτων», που διεθνώς αναμένεται να προκύψουν. Είναι βέβαιο ότι η παγκόσμια οικονομική εξουσία, θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα, θα τιμωρήσει παραδειγματικά το «κακό» παιδί …. για παραδειγματισμό και συμμόρφωση, της διεθνούς οικονομικής τάξης. Ξεχνούν ή παραβλέπουν το γεγονός, ότι πίσω από αυτό το «πράγμα», που σήμερα διαχειρίζονται, υπάρχει μια κοινωνία, ένας λαός, …. υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν εδώ και δεκαετίες!

Σίγουρα δε μπορούμε να διορθώσουμε την αδηφάγα και αναίσχυντη παγκοσμιοποίηση, αλλά μπορούμε τουλάχιστον να απαιτήσουμε λίγη σοβαρότητα και σεβασμό από τους ΕΔΩ, από τους δικούς μας.. Την ώρα που τα διεθνή όρνια, κατασπαράζουν το λαβωμένο κουφάρι της Αργεντινής, εδώ παραπέρα (ημιθανείς και εμείς, μάλλον το επόμενο θύμα) …. παραληρούμε, με το τι είπε (στο παρελθόν) ο κος Τσίπρας για την Αργεντινή και τι του απάντησε ο κος Σαμαράς!

Πέραν της ηθικής διάστασης (να σκυλεύεις στη δυστυχία άλλων), που ασφαλώς δεν αντιλαμβάνονται, δεν καταλαβαίνουν τουλάχιστον ότι έτσι γελοιοποιούνται, διότι τα επιχειρήματα τους (που εκφράζουν και τη βασική δομή της πολιτικής τους), βασίζονται : του μεν, στον ΤΡΟΜΟ (μη γίνουμε Αργεντινή) και του δε, στην ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ (να γίνουμε Αργεντινή)!

Τώρα τι να πει κανείς, για μια Χώρα ... των άκρων, της υπερβολής και της ασυνεννοησίας! Μια Χώρα, που δεν μπορεί να κατανοήσει τα αυτονόητα και να συμφωνήσει, αν τελικά …. αυτό που έγινε στην Αργεντινή, είναι ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ, για τη Χώρα και τον λαό της !! Αν πρέπει να προκαλέσουμε ή να αποφύγουμε, μια τέτοια κατάσταση!

Εμείς ΕΔΩ δεν κλαίμε για σένα Argentina αδελφή μας! Ούτε και συ χρειάζεται να κλάψεις, για …
την κατάντια μας!



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail