ΣΟΚ και τρόμος: Πρωτοφανείς μαζικές εκτελέσεις από τους ισλαμοφασίστες

Στρατής Μαζίδης

Απόδοση για τη Freepen.gr από το Russia Today


Ως μέρος του ψυχολογικού πολέμου των ισλαμοφασιστών για να δημιουργήσουν ένα χαλιφάτο μεσαιωνικού στιλ, η ISIL έχει κυκλοφορήσει ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει σκηνές μαζικών εκτελέσεων, προειδοποιώντας τους ιρακινούς στρατιώτες και όσους τολμήσουν να αντισταθούν ότι θα έχουν την ίδια μοίρα.

Το video που διαρκεί 36 λεπτά κυκλοφόρησε για το Eid, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού και παρουσιάζει τη νοοτροπία των εξτρεμιστών ισλαμικού κράτους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, όπως η πίεση που ασκεί η οργάνωση με την καμπάνια του μίσους και της δολοφονίας.




Το βίντεο αρχίζει με μαχητές να σαρώνουν μια πόλη με γρήγορα χτυπήματα απόεπιδρομές. Οι αντάρτες, στη συνέχεια, στέκονται πάνω από δεκάδες τρομοκρατημένους ιρακινούς πολλοί από τους οποίους είναι μόνο έφηβοι. Ένας μαχητής χλευάζει ένα στρατιώτη γιατί φορούσε πολιτικά ρούχα πάνω από τη στολή του και στη συνέχεια τον πυροβολεί.

Άλλοι στρατιώτες, στη συνέχεια, οδηγούνται σε ένα λάκκο στην έρημο και δολοφονούνται ένας προς ένα. Ένας μαχητής δεν έχει πεισθεί ότι είναι νεκροί, τότε κάνει και πάλι το γύρο. Οι περισσότεροι από τους άνδρες φαίνεται να είναι λιποτάκτες από τον ιρακινό στρατό.

 
Άλλες σκηνές από το βίντεο της προπαγάνδας περιλαμβάνουν ένα διοικητή να εμψυχώνει μαχητές με υποσχέσεις ότι ο παράδεισος τους περιμένει, όταν κατέλαβαν την πόλη της Σαμάρα, η οποία απέχει μόλις 100 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης.
 


Μερικοί από τους κρατούμενους οδηγήθηκαν στην άκρη ενός ποταμού όπου ο καθένας αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι με ένα πιστόλι, τους πέταξαν στο ποτάμι.
 


Σε άλλο σημείο φαίνεται η προέλαση των μαχητών προς κάποια πόλη με φορτηγά και αμερικάνικα Humvees που "πήρε" η οργάνωση από τον ιρακινό στρατό πριν ένα μήνα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τη Σαμάρα.

Επίσης το βίντεο περιλαμβάνει και κατεδαφίσεις / ανατινάξεις τζαμιών και μνημείων.


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail