Σε θέση βολής πλέον ο Ασαντ στο Χαλέπι. Περικύκλωσε και είναι έτοιμος να πετάξει έξω τους φασιστοφονιάδες

Του Στρατή Μαζίδη

Μόνος του εναντίον όλων ο Μπασάρ Αλ Ασαντ αλλά με ένα θαρραλέο ιστορικό λαό σε αντίθεση με εμάς που στέκεται συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία, απέχει πλέον ελάχιστο χρονικό διάστημα από το να απελευθερώσει το Χαλέπι και να πετάξει έξω τους ισλαμοφασίστες.



Ο συριακός στρατός έχει πλέον περικυκλώσει την πόλη.

"Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Δε βρισκόμααστε  σε καλή κατάσταση, " δήλωσε ο αντικαθεστωτικός διοικητής Αμπού Χάμουντ στο al-monitor προσθέτοντας:

«Ο φόβος μας τώρα είναι πως χωρίς ενισχύσεις και περισσότερα όπλα θα χάσουμε το Χαλέπι από το καθεστώς, και την ύπαιθρο από το ισλαμικό χαλιφάτο».


Οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι αριθμούν:

- δύο μηχανοκίνητα τμήματα μαζί με επίλεκτους δημοκρατικούς φρουρούς
- 5000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες (NDF)
- συμβούλους από τη Hezbollah advisers μαζί με επίλεκτους κομάντο
+ IRGC drones, συμβούλους και μέλη των μυστικών υπηρεσιών


Στον αντίποδα:

Το τάγμα Liwa Dawud που εστάλη για ενισχύσεις από το Ivlib τελικά αυτομόλησε και προσχώρησε στην ISIL ενώ η al-Nusra, η επίσημη "θυγατρική" της Αλ Κάιντα και μία από τις ισχυρότερες ομάδες ανταρτών που δραστηριοποιούνται στο Χαλέπι, έχει αποσυρθεί από το Συμβούλιο των ανταρτών της Σαρία.

Και ουσιαστικά μόνο μια ομάδα 600 επίλεκτων ανδρών σχεδιάζεται για να προστατεύσει τις περιοχές που ελέγχονται από τον FSA, ωστόσο αποτελεί ερώτημα το αν θα πάρει σάρκα και οστά ή αν θα μείνει στα χαρτιά.  

Την ίδια στιγμή η ηγεσία των ανταρτών βρίσκεται εκτός ελέγχου από κατάσταση ψυχολογικής πλευράς ενώ και το ηθικό των μαχητών έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, βλέποντας πλέον ότι το μόνο που κατάφεραν είναι 160.000 νεκροί, ένα απίστευτο λουτρό αίματος, να μετατρέψουν πόλεις σε φαντάσματα και να θέσουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας σε κίνδυνο. 
 

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ 

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού, υποβοηθούμενες από τοπικές και ξένες ομάδες πολιτοφυλακής, κέρδισαν σημαντικό έδαφος το τελευταίο 10ήμερο καταλαμβάνοντας τη στρατηγική θέση Sheikh Najjar στη βιομηχανική ζώνη στα βορειοανατολικά και σχεδιάζοντας μια επικείμενη ώθηση στο σχολείο πεζικού και το στρατόπεδο Handarat.  

Ελέγχοντας αυτά τα σημεία, τότε το Χαλέπι θα τεθεί σε κατάσταση πλήρους πολιορκίας πράγμα που σημαίνει ότι οι αντάρτες θα είναι αποκομμένοι από τις κύριες οδούς εφοδιασμού τους στην ύπαιθρο.  
Πρόκειται για μια στρατηγική που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις του Ασαντ τόσο στη Χομς όσο και τη Δαμασκό, όπου απέδωσε αποτελέσματα με τη μορφή τοπικής κατάπαυση του πυρός και διακανονισμούς. 

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη με τις κυβερνητικές δυνάμεις να δείχνουν έτοιμες να πραγματοποιήσουν αυτό που κάποτε θα φάνταζε άθλος και τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης παγιδευμένους ανάμεσα στο επίσημο κράτος και τους ακραίους ισλαμιστές της ISIL που οι ίδιοι εξέθρεψαν και έβαλαν στο παιχνίδι της Συρίας μέχρι να αρχίσουν να κόβουν και τα δικά τους κεφάλια.

Με την επικείμενη πτώση του Χαλεπίου, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος ώστε ο συριακός στρατός να βάλει ένα τέλος και σε αυτό το φασιστικό έκτρωμα που απειλεί όλη την περιοχή με αστάθεια, αίμα και βαρβατότητα, την ISIL. 



Πηγές : Al Monitor, Syrian perspective
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail