Απαν-ΘΡΑΚ-ώνοντας τη Θράκη

του Στρατή Μαζίδη

Σχεδόν δέκα ολόκληρες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και εκτός διαδικτύου δεν έχουμε ακόμη δει τίποτε όσον αφορά το νέο πολιτικό status quo της Θράκης.


Διότι έχουμε νέο status quo στην περιοχή με ένα επιφανειακά μειονοτικό, αλλά στην πραγματικότητα τουρκικό κόμμα να αποτελεί πλέον πολιτικά την πρώτη δύναμη στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Το γεγονός της μεγάλης αποχής και στους δύο νομούς η οποία άγγιξε το 45%, λυπάμαι που το γράφω, αλλά αν δε λέει απολύτως τίποτε, σίγουρα δε σημαίνει πολλά.

Αφενός διότι δε γνωρίζουμε την πληθυσμιακή σύνθεση των ψηφοφόρων αυτών και αφετέρου διότι και μη έλληνες μειονοτικοί να είναι, το γεγονός πως σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία η Αγκυρα δοκίμασε τις δυνάμεις της, προτίμησαν την αποχή αντί την ψήφο σε ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να μας ανησυχήσει ακόμη περισσότερο.

Έχουμε λοιπόν δύο νομούς σε νευραλγικό σημείο της χώρας αλλά και γενικότερα στρατηγικό για τα Βαλκάνια όπου πρώτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται, ας μη γελιόμαστε, ένα από πρακτικής πλευράς τουρκικό κόμμα.

Η εκλογική καταγραφή θα χρησιμοποιηθεί καταλλήλως από αυτούς οι οποίοι εργάστηκαν για αυτή όταν κριθεί πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Όπως ξανασημειώσαμε την επομένη των ευρωεκλογών, όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών.

Όταν έρθει η στιγμή κάποιοι να διαμαρτυρηθούν για...καταπάτηση δικαιωμάτων της μειονότητας, όπως ο Ντεντέ καλή ώρα που βγήκε να μας ...προειδοποιήσει για ενδεχόμενα χειρότερα, τότε θα ακούσουμε για τη σιωπηλή πλειοψηφία που τα δικαιώματά της δε γίνονται σεβαστά επιδεικνύοντας τα κιτάπια με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ήρθε η ώρα να εκπονηθεί σοβαρό εθνικό σχέδιο για τη διάσωση της Θράκης όπου ορισμένοι αλωνίζουν κυριολεκτικά. Δεν αντέχουμε άλλη μια εθνική καταστροφή ως λαός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail