Πολιτικός εκτσογλανισμός απέναντι στην ανθρώπινη ζωή: Καταγγελία

Στην εποχή που ζούμε με την κάθετη υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα ζωής αναρωτιέμαι με αυτά που ακούω στην καθημερινή ειδησεογραφία αν οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της καταστροφής που έχουν διαπράξει. Και αν το αντιλαμβάνονται τους νοιάζει; Αυτό δεν μπορώ να το πω. Αυτό που μάλλον συμβαίνει είναι ότι νοιάζονται για το πως θα ολοκληρώσουν την καταστροφή. Νοιάζονται για το τι θα γίνει στις εκλογές του Μαΐου, νοιάζονται για το κατρακύλισμα στις δημοσκοπήσεις, νοιάζονται για το αύριο των δανειστών και το αύριο το δικό τους.

Χθες λοιπόν βρέθηκε στα επείγοντα ενός δημόσιου νοσοκομείου ένας πολύ δικός μου άνθρωπος. Έκανε κάποιες εξετάσεις τις οποίες εξετάσεις όμως δεν υπήρχε γιατρός από ένα σημείο και μετά να τις αξιολογήσει για να βγάλει κάποια γνωμάτευση και να κρίνει αν είναι σοβαρό ή όχι το περιστατικό για να το αντιμετωπίσει. Δεν υπήρχε γιατρός στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. Δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο να αντιμετωπίσει το περιστατικό και αντ' αυτού μπήκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας μήπως και συνεβαινε κάτι έκτακτο. Αυτό το συμβάν συμβαίνει κάθε μέρα στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Άνθρωποι χάνουν από την ζωή τους ανθρώπους τους, τους γονείς τους, τα αδέρφια τους, τους συντρόφους τους στον βωμό ποιανού; Χάνονται ΖΩΕΣ την ίδια στιγμή που το κυβερνητικό επίτελείο ασχολείται επικοινωνιακά με τον αν ο κύριος Τσίπρας είναι άθεος ή αν έχει συμπαθούντες την τρομοκρατία στο κόμμα του. Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία και πολιτικός εκτσογλανισμός (μια έκφραση του «κυρίου» Βενιζέλου). Εσείς κύριοι της κυβέρνησης έχετε ιδέα τι παέι να πει ανθρώπινη ζωή; Έχετε ιδέα τι πάει να πει απώλεια ενός δικού σου ανθρώπου;

Ας ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Δεν με νοιάζει αν ο κύριος Τσίπρας είναι άθεος. Αυτό που με νοιάζει είναι για το ποια είναι η θέση του και η άποψή του για την ανθρώπινη ζωή που χάνεται καθημερινά στις μονάδες υγείας αυτής της έρμης της χώρας. Επίσης με νοιάζει αν με θεωρεί αναλώσιμο υλικό στα πλαίσια ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και με τον διάβολο να συνεργαζόταν (όπως είχε πει η κυρία Μπακογιάννη για την συνέχιση των δανειακών συμβάσεων) δεν θα με ένοιαζε, αν νοιαζόταν για εμένα και τους συμπολίτες μου.

Το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν με ενδιαφέρει για έναν απλό λόγο. Εγώ που είτε πάω καθημερινά να βγάλω το μεροκάματο ή εγώ που είμαι άνεργος πολίτης δεν φοβάμαι τους τρομοκράτες μήπως και με δολοφονήσουν. Δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στην ζωή μου, ούτε έχω φάει λεφτά, δεν έχω βάλει τα σώματα ασφαλείας να χτυπήσουν κανέναν συμπολίτη μου, δεν κατέστρεψα την ζωή κανενός. Εφόσον δεν νοιάζεστε για τον δικό μου άνθρωπο ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο αν χάσει την ζωή του δεν νοιάζομαι για την δική σας ζωή. Γιατί αν τελικά έχανε την ζωή του αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρω και εγώ ο ίδιος τι θα έκανα απέναντί σας. Δεν ξέρω να καταλαβαίνετε τι πάει να πεί να χάνεις την μάνα σου, τον πατέρα σου για πράξεις ή παραλήψεις άλλων. Σας λένε τίποτε οι λέξεις Μάνα, Πατέρας; Πλέον αδιαφορώ αν σας λένε κάτι. Για εσάς είμαστε αναλώσιμοι. Στα μμε όταν μιλάτε για δημοκρατία, ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινα δικαιώματα είστε ΨΕΥΤΕΣ. Δεν το λέω εγώ. Το δείχνουν τα έργα σας. Για εσάς είμαστε ένα α.φ.μ., για εσάς είμαστε αναλώσιμοι. Και πιο πολύ σας αποκαλώ ΨΕΥΤΕΣ διότι ορκιστήκατε στο Σύνταγμα και στο Ευαγγέλιο ότι θα υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των πολιτών, όπως και τα δικά μου και των δικών μου ανθρώπων. Αυτή είναι η πίστη σας στον θεό και στους ανθρώπους. Καλύτερα άθεος παρά μασόνος ταγμένος ενάντια στην ανθρωπότητα.

Παρεπιπτόντως αναμένω παρέμβαση εισαγγελέα για την διασπάθιση δημόσιου χρήματος στο νομαρχιακό νοσοκομείο της ¶ρτας όπου ο κούκος πληρωνόταν για αηδόνι. Πιο συγκεκριμένα μετά τις εκλογές του 2009 και τις ανακατατάξεις στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το νοσοκομείο της Άρτας αιτήθηκε δαπάνη της τάξεως των 90.000¤ για αλλαγή λυχνίας αξονικού τομογράφου, την στιγμή που αυτή η αλλαγή στην ελεύθερη οικονομία στοιχίζει 35.000-40.000 ¤ από την τότε Επιτροπή Προμηθειών Υγείας η οποία αρχικά αρνήθηκε αλλά με παρέμβαση βουλευτή του Πα.Σο.Κ έγινε αποδεκτό αυτό το αίτημα. Είναι ίσως η δέκατη φορά που αναφέρω δημόσια το περιστατικό αυτό αλλά δεν έχει ιδρώσει κανένα αυτάκι. Και για αυτή την δαπάνη και για πολλές άλλες. Για αυτό το νοσοκομείο αλλά και για άλλα. Γιατί ακόμα και στην αρχή αυτής της τεχνητά φτιαγμένη οικονομικής κρίσης είσαστε ανοιχτοχέρηδες, σε αντίθεση με τις ζωές των πολιτών δεν είστε καθόλου ανοιχτοχέρηδες γιατί κόπτεστε για τα χρήματα των τοκογλύφων δανειστών μας. Το πολιτικό τέλος σας πλησιάζει. Ελπίζω οι διάδοχοί σας να πράξουν τα δέοντα για όσα εγκλήματα έχετε διαπράξει. Όσο θα ασχολείστε με άσχετα πράγματα από αυτά που αφορούν τον πολίτη τόσο πιο κάτω θα πηγαίνετε. Καληνύχτα κύριοι της κυβέρνησης. Ξημερώνει μια άλλη Ημέρα.


Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail