Ο κατώτατος μισθός και οι καθηγητές του Κ.Ε.Π.Ε.

Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου - Πανάγου

Τρομάζει το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κυρίως δύο δράσεις, για την μείωση της ανεργίας
  • Την κατάργηση του κατώτατου μισθού και
  • Την εξαγωγή (μετανάστευση) των ανέργων
Έψαξα στο διαδίκτυο για την μελέτη, αλλά δεν την βρήκα δημοσιευμένη στο σύνολό της. Όμως, θεωρώ ότι τα δύο παραπάνω σημεία, είναι πραγματικά, καθώς ,κανένας από το ΚΕΠΕ δεν βγήκε να τα διαψεύσει.

Έχουμε λοιπόν δύο προτάσεις, πραγματικά «επαναστατικές», προερχόμενες από πανεπιστημιακούς και ως εκ τούτου «σοβαρές» και «επιστημονικές».

Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι επιστήμονας κάποιος ή να μελετήσει σε βάθος την οικονομική κατάσταση της χώρας για να καταλήξει σε τέτοια συμπεράσματα. Απλοί άνθρωποι θα τα μετέφραζαν τα μέτρα που προτείνει το Κ.Ε.Π.Ε σε

  • Δουλέψτε κι αν θέλουμε σας πληρώνουμε και
  • Ψάξτε δουλειά αλλού, σε άλλη χώρα

Αναρωτιέμαι πως γίνεται και ενώ το success story της κυβέρνησης κοντεύει να βγάλει τη χώρα από την κρίση (Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο, άρα η ανάπτυξη ή αλλιώς απογείωση βρίσκεται προ των πυλών, να έρχεται το ΚΕΠΕ με τα «κύρος» του και την «επιστημοσύνη» του και να προτείνει δουλεία (κι όχι δουλειά) και φυγή στο εξωτερικό.
Αφελής η σκέψη, το ομολογώ…

Και τούτο γιατί 
 
1ον Οι περισσότεροι από όσους επικεφαλής του ΚΕΠΕ, ήταν και είναι καθηγητές οικονομικών σε Πανεπιστήμια της χώρας ή του εξωτερικού, με στενούς δεσμούς με το τραπεζικό σύστημα εγχώριο και διεθνές.

2ον Οι περισσότεροι διετέλεσαν υπουργοί σε κυβερνήσεις των τελευταίων πενήντα ετών και άρα βρίσκονται μεταξύ εκείνων πού ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων.

3ον Ο πρώτος μάλιστα επικεφαλής του ΚΕΠΕ διετέλεσε και πρωθυπουργός της χώρας τρείς φορές. Τα αποτελέσματα της πολιτικής πού εφάρμοσε είναι πλέον ορατά.

Λογικό λοιπόν να διατυπώνονται τέτοιες «ρηξικέλευθες» προτάσεις από το Κ.Ε.Π.Ε., προκειμένου να «αναπτυχθεί» οικονομικά η χώρα.

Έλα όμως πού σε άλλη μελέτη, αναφορικά με την ανάπτυξη της χώρας μέχρι το 2020, το Κ.Ε.Π.Ε. καθορίζει ως «κλειδί» την αποκατάσταση της ρευστότητας, η οποία έρχεται μόνο μέσα από την εδραίωση πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και συνέπειας…

Τι μας λέει πάλι το ΚΕΠΕ…

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (άρα ζεστό χρήμα = ρευστό) με δάνεια που χρεώθηκαν στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να πέσει στην κυκλοφορία, άρα ξεχάστε την ρευστότητα, αν δεν έχετε τις κυβερνήσεις, που εμείς θέλουμε και την συμπεριφορά που εμείς απαιτούμε από σας…

Για ποιόν δουλεύει το ΚΕΠΕ που χρηματοδοτεί ο Ελληνικός Λαός;;;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail