Στα κάγκελα στέλνει τους γάλλους ο "πηδηχτούλης" Ολάντ. 250 συλλήψεις σε χθεσινή διαδήλωση

Του Στρατή Μαζίδη

Μορφή χιονοστοιβάδας έχουν λάβει πλέον οι διαδηλώσεις ενάντια στο γάλλο πρόεδρο Ολάντ, που έχει εξελιχθεί από ελπίδα για τη χώρα και την ευρωζώνη, στον πλέον αντιπαθή ηγέτη της χώρας από το τέλος του Β' ΠΠ.


Η αστυνομία του Παρισιού αναφέρει πως 19 αξιωματικοί της τραυματίστηκαν και περίπου 250 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από μια χθεσινή διαδήλωση - διαμαρτυρία ενάντια στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όταν σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις.

Η αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι κανένας από τους τραυματισμούς δεν είναι σοβαρός. Ωστόσο το Associated Press επισημαίνει ότι οι αριθμοί των τραυματιών και των υπό κράτηση διαδηλωτών είναι υψηλή σε σύγκριση με άλλες διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες κατά τις οποίες εκφράζεται η δυσαρέσκειά σε βάρος του γάλλου προέδρου για τους χειρισμούς του στο θέμα της οικονομίας.

Η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι περίπου 17.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση την Κυριακή, ενώ οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο καθώς συμμετείχαν περισσότερες από 50 ομάδες ανάμεσα στις οποίες και ακροδεξιοί σχηματισμοί.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail