Στη Ρωσία υπάρχει μία υποκριτική προσπάθεια προστασίας του θεσμού της οικογένειας

Του SON OFEON

ΜΟΣΧΑ, Οκτώβριος 19 (RIA Novosti) - Ένα νομοσχέδιο που προτείνει  την αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών από τους ομοφυλόφιλους γονείς τους, το οποίο εισήχθη από τον ρώσο  βουλευτή  Alexei Zhuravlyov, αποσύρθηκε  από το κοινοβούλιο,  δήλωσε το Σάββατο μία  εκπρόσωπος του βουλευτή.

«Ναι, το έχει πράγματι αποσύρει, « είπε η εκπρόσωπος Sofia Cherepanova  , προσθέτοντας ότι το έγγραφο θα αναθεωρηθεί  αργότερα, και πάλι  θα κατατεθεί στη Ρωσική Δούμα. Η θέση του συγγραφέα σχετικά με το θέμα »παραμένει αμετάβλητη." "Τέλος πάντων, μας ενδιαφέρει η επικύρωση  του νομοσχεδίου," πρόσθεσε η  Cherepanova.

Ο Zhuravlyov , που είναι  μέλος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, υπέβαλε το νομοσχέδιο για την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η πρόταση δεν έχει λάβει καμία σημαντική δημόσια υποστήριξη.

Μεταξύ 5 και 7 τοις εκατό του ρωσικού πληθυσμού είναι ομοφυλόφιλοι , το ένα τρίτο εκ των οποίων έχουν παιδιά, ισχυρίστηκε στο  νομοσχέδιο ο Zhuravlyov, επικαλούμενος μη κατανομαζόμενους εμπειρογνώμονες.

Αν αυτό αληθεύει, μεταξύ 2,3 εκατ. ευρώ και 3,3 εκατ. Ρώσοι θα μπορούσαν να χάσουν ενδεχομένως τα παιδιά τους, εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί.

Το νομοσχέδιο ήταν μια συνέχεια της νομοθεσίας που θεσπίστηκε τον Ιούνιο που απαγορεύει  την διάδοση της ομοφυλοφυλικής  προπαγάνδας μεταξύ των ανηλίκων", σύμφωνα με το κείμενο του εγγράφου, που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Κρατικής Δούμας.

« Η βλάβη που θα μπορούσε να επιβληθεί στην ψυχική υγεία ενός παιδιού σε περίπτωση ομοφυλοφιλικών  επαφών  των γονέων τους είναι τεράστια », ανέφερε  ο συντάκτης του νομοσχεδίου  σε σημείωμα που συνοδεύει το έγγραφο. Το νομοσχέδιο αναφέρεται σε  μια αμφιλεγόμενη μελέτη του 2012  από τον αμερικανό κοινωνιολόγο  Regnerus Mark ως απόδειξη ότι η ανατροφή των παιδιών από ομοφυλόφιλους  στρεβλώνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός παιδιού και αυξάνει αυτοκτονικές τάσεις, την κοινωνική ανικανότητα και τους κινδύνους πρόσληψης  αφροδίσιου  νόσηματος .

Η μελέτη του Regnerus, που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν και ένας εν ενεργεία Χριστιανός, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην κοινωνιολογική κοινότητα και επίσημα καταδικάστηκε από τον σύνδεσμο αμερικανών κοινωνιολόγων ως άκυρη νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Ο Zhuravlyov στο νομοσχέδιο δεν κάνει καμία αναφορά στην διαμάχη, αλλά υποστηρίζει ότι τα ευρήματα του Regnerus επιβεβαιώθηκαν από μη κατανομαζόμενους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LINK
http://en.ria.ru/russia/20131019/184246033/Russian-MP-Withdraws-Bill-Taking-Children-Away-from-Gay-Parents.html

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Σε όλα τα καταπιεστικά καθεστώτα η νομοθεσία προσπαθεί να επιβάλει περιορισμούς στην οικογενειακή ζωή των υπηκόων τους.

Στη Ρωσία αυτή την στιγμή υπάρχει μία υποκριτική προσπάθεια προστασίας του θεσμού της οικογένειας.

Η προσπάθεια χαρακτηρίζεται υποκριτική ,γιατί υιοθετούνται και προτείνονται ακραία μέτρα, τα οποία αποσύρονται μετά από τις εγχώριες ή τις διεθνείς αντιδράσεις.

Η σκοπιμότητα της σχετικής φιλολογίας είναι να δικαιολογηθεί η άστατη  προσωπική ζωή της ρωσικής ολιγαρχίας και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού της χώρας.

Χωρισμένος πρόσφατα, συζεί με πολύ νεότερη του σύντροφο και έχουν κάνει δύο παιδιά χωρίς να παντρευτούν ως σήμερα. Αντί ο ίδιος να προβεί στην αυτονόητη υποχρέωση του και να παντρευτεί την σύντροφο του, προσπαθεί μέσω των λακέδων του βουλευτών να "υπερασπισθεί" τον θεσμό της ρωσικής οικογένειας με νομοσχέδια όπως το παραπάνω.

Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού δεν πείθουν όμως κανένα και τα νομοσχέδια έρχονται και φεύγουν εν μέσω αντιδράσεων.

Η Ρωσική κοινωνία έχει πολλά κοινωνικά προβλήματα σε εξέλιξη, αλλά η ηγεσία της ασχολείται με μπούρδες.

Η επάνοδος σε μεγάλη έκταση του ιού του AIDS, o αλκοολισμός, η φτώχεια και η εξαθλίωση, οι φυλετικές διαμάχες, η παράνομη λαθρομετανάστευση, η εμπορία ανθρώπων δεν βρήκαν βουλευτές να προτείνουν νομοσχέδια για την αντιμετώπιση τους...

Για να μην γίνει καμμία παρανόηση για τον σκοπό του προτεινόμενου άρθρου, διευκρινίζεται ότι δεν εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους να αποκτούν παιδιά με φυσιολογικό τρόπο.

Αυτό που προτείνει είναι να παίρνει το κράτος τα παιδιά από τους ομοφυλόφιλους  φυσικούς γονείς τους και να τα ιδρυματοποιεί "για την προστασία τους από ενδεχόμενες βλάβες της ψυχικής υγείας τους".

Και το μέτρο αυτό αφορά 2,3 έως 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους, όχι κάποια ασήμαντη μειοψηφία...
Φαντασθείτε μόνο την εικόνα 1,1 εκατομμύρια  "ορφανά" παιδιά να συνωστίζονται στα ορφανοτροφεία και τα ιδρύματα της Ρωσίας...
Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ...
Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail