Αρνούνται τα πάντα, αλλά…


Interrogation

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΚΟΜΑ κι ένας φονιάς μπορεί να έχει φιλότιμο. Να παραδίδεται αυθορμήτως, να λέει και αλήθειες που τον καίνε. Κι αν θέλεις να μετρήσεις την παλληκαριά, μη κατεβάσεις τον μετρητή για τον φιλότιμο. Για τον ψεύτη, κατέβασε «ορρό της αλήθειας».


ΤΟΝ άνανδρο, ανέντιμο, δειλό και ψεύτη, μην τον πιλατεύεις ως ανακριτής οπουδήποτε επιπέδου. Θα σου σερβίρει το ψέμα, ακόμα κι αν η αλήθεια τον συμφέρει. Εκτός αν την ξεράσει ανορθόδοξα. Ωστόσο, η δημοκρατία αφοπλίζει τον βασανιστή.

Ο δειλός, λοιπόν, ψεύτης και άνανδρος αρνείται. Απ’ το κλεφτρόνι που επιμένει κι ας πιάστηκε αυτοφώρω, ως τον κύριο…Τσοχατζόπουλο. Πως είναι όλα ψέματα και πως η δίωξή του είναι πολιτική(!). Λες κι είναι ανατέλλων στην πολιτική κονίστρα κι έχει μέλλον για δόξες, τιμή και…μίζες.

ΜΕ τον «αντιτρομοκρατικό» πήγαν περίπατο τα προσωπικά δεδομένα, και τα στοιχεία σε βάρος τους είναι συντριπτικά. Από πρώτο χέρι και με την ακρίβεια της ηλεκτρονικής, εξασφαλισμένης απ’ τη δύναμη του αριθμού. Δεν το συνειδητοποίησαν οι ΧΑυγίτες ανακρινόμενοι και επιμένουν. Αρνούνται τα πάντα σαν να πρόκειται για αναπόδεικτες φήμες. Αύριο θα «απειλούν» με ευρωπαϊκά δικαστήρια για «κρείσσονες αποδείξεις», κρατώντας απόσταση…ασφαλείας απ’ την αλήθεια.

ΚΙ εμείς που νομίζαμε πως οι (νεο)εθνικόφρονες εθνικιστές που επικαλούνται την Πατρίδα θα ‘βγαιναν φιλαλήθεις και παλληκάρια…Πως οι «εγέρθητος» με τις προσοχές και τα παραγγέλματα θα διέθεταν και στρατιωτική τιμή…Μας διέψευσαν. Δεν έχει καμιά σχέση η παλληκαριά κι η ντομπροσύνη με τους νονούς της νύχτας και εμπόρους όπλων.

ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ο Ρουπακιάς και το’ βαλε στα πόδια. Ως (νεο)Γκοτζαμάνης που μάρσαρε, πριν τον συλλάβει ο ανυποψίαστος τροχονόμος. Κι οι άλλοι; Αρνήθηκαν πως σχετίζονται με τη μαχαιριά, σήκωναν τους ώμους, που όμως τους κατέβασε η Δικαιοσύνη, με τα στοιχεία της ΕΥΠ (και όχι μόνο) στα χέρια της.

ΑΝ είχαν σχέση φιλική με την αλήθεια, αν τους άγγιζαν κατά πολλοστημόριο τα συνθήματά περί πατρίδας, θα’ χαν παραδοθεί. Και, βέβαια, θα πνίγονταν η Αθήνα απ’ τις διαδηλώσεις συμπαράστασης των πιστών τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail